GLASGOW: Kristoffer Ajer (17) har signert en fireårskontrakt med den skotske storklubben Celtic.

Det bekreftet Glasgow-klubben selv på sinnettsideonsdag. Ajer slutter seg til Celtic-troppen til sommeren, hvilket betyr at 17-åringen blir i Start fram til EM-pausen.

— Det er en stor ære. Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse, sier Ajer til Fædrelandsvennen.

Pressen til stede på Celtics hjemmebane. Foto: Steffen Stenersen

— Jeg følte meg hjemmeOvergangen skjer etter at stortalentet var på prøvespill hos Glasgow-klubben i januar .

— Det var fantastisk. Alle tok godt vare på meg, og jeg følte meg hjemme her, sier 17-åringen.

— Som spiller vil jeg uvikle meg. Jeg har vært i Start, men nå følte jeg meg klar og ville spille for en av de største klubbene i verden. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det blir å spille her.

Å signere for den skotske storklubben er et stort steg videre i karrieren for unggutten som tok norsk fotball med storm i 2015. — IK Start har vært veldig viktig for meg, og jeg har de å takke for at jeg sitter her. Men det er en stor forandring å dra til Celtic, sier han.

Pappa Ajer: - Veldig spennende

17-åringen ble møtt til pressekaos i Skottland i går. Med seg over hadde han pappaen.

— Han ble litt overrasket over det, sier Jan Tore Ajer.

Han har lenge håpet på at overgangen til Ronny Deilas Celtic skulle ordne seg for sønnen, og føler seg trygg på at det er et rett karrieresteg.

— Han er ganske sikker på at dette er riktig. Det er hvert fall det vi tror. Etter dette blir det tilbake og spille 13 eliteseriekamper for Start. Det er han veldig motivert for, sier Jan Tore Ajer.

Vil spille treningskamp

Allerede i morgen spiller Start treningskamp mot Sarpsborg 08. Den ønsker den ferske Celtic-spilleren å få med seg.

— Kristoffer vil spille. Vi sa det til Steinar (Pedersen). Han drar tidlig i morgen, så det burde gå greit, sier pappa Ajer.

Kristiansand-klubben mister en av sine beste spillere, men de ønsker 17-åringen lykke til i Celtic.

— Det er klart det betyr veldig mye. Vi får kjærkomne midler inn i slunken klubbkasse. Vi har vist at vi kan legge til rette for spillere som ønsker å ut i Europa. Kristoffer har vært et forbilde for mange av våre unge spillere, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.

— Samtidig skal det sies at han er i all hovedsak ansvarlig for det han har fått til og det er mange års trening som ligger bak, legger han til.

Start har vært i dialog med Celtic en periode – ikke minst i etterkant av Ajers prøvespill i Skottland.

— Det ble også en god løsning for oss at Kristoffer spiller for Start ut vårsesongen. Det var en viktig del av avtalen, sier Kristiansen.

- Fin arena

– Det er en fin utviklingsarena og et bra sted for ham. Det har fungert bra for Stefan (Johansen), og vi tror det vil være bra for Kristoffer også, sier agent Tore Pedersen til NTB.

– Hvor viktig har Ronny Deila vært i valg av klubb?

– Han er helt klart viktig, men Kristoffer velger ikke Celtic primært på grunn av Ronny.

Alt tyder på at han spiller sin siste kamp for sørlandsklubben 29. mai mot Stabæk på hjemmebane.

– Nå blir det pressekonferanse i Skottland, før han drar til La Manga i morgen (torsdag). Der blir det kanskje et lite møte med pressen, men etter det er det full fokus på Start.

Det har vært en dårlig bevart hemmelighet at den talentfulle Start-spilleren har vært på vei til skotsk fotball. I et intervju med TV 2 bekreftet Ajer at det ble Celtic.

Ajer spilte mandag G19-landskamp for Norge mot Portugal på La Manga. Deretter reiste han til Skottland for å sluttføre overgangen.

Tore Pedersen ønsker ikke å si noe om overgangssum eller hva 17-åringen får i lønn i storklubben.