GLASGOW: Han fikk oppleve skotske forhold med en gang, Kristoffer Ajer.

Med flyet fra Alicante og Starts treningsleir på La Manga, landet 17-åringen til regn og stiv kuling i Glasgow. Byen som etter alle solemerker blir hans nye hjemby i fire år fremover fra sommeren.

Et titalls pressefolk — med Fædrelandsvennen som eneste norske medium - hadde tatt turen for å ta imot Celtics nye stortalent. Men BBC fikk ikke annet enn bilder av Ajer som ble hastet ut i en ventende bil.

Han ble fraktet av Celtics fysio direkte til del 1 av den medisinske testen. Etter det Fædrelandsvennen forstår vil den fortsette i morgen. En eventuell pressekonferanse blir tidligst onsdag.

FOLKSOMT: Kristoffer Ajer ble møtt av et pressekorps han ikke er vant med da han landet på Glasgow International like før klokka 15 tirsdag. Foto: Steffen Stenersen

Forventningene til Ajer er tydeligvis store, og de fremmøtte lyste opp da det ventende mediesirkuset sa vi ventet på Kristoffer Ajer.Graeme Macpherson er fotballjournalist i den skotske avisen The Herald, og få følger Celtic like tett. Han tror flere spillere må forsvinne om Ajer skal få spilletid på midtbanen i Celtic.

— Hvis Nir Bitton og Charlie Mulgrew forlater klubben i sommer, så kan han spille i en av de to defensive rollene på midten sammen med Scott Brown. Skal han spille i en mer offensiv rolle er det mye mer konkurranse, skriver Macpherson i en e-post til Fædrelandsvennen.

Han tror en viktig faktor vil naturligvis være om Ronny Deila fortsetter som trener for den skotske klubben. Samtidig sier han at det historisk ikke har vært enkelt å spille seg inn på Celtic som unggutt.

— Det har vært vanskelig å komme inn på Celtic som ung spiller, men i det siste har Kieran Tierny (19) vært en stor suksess. Så det er ikke umulig, skriver han.

Ajer blir den tredje nordmannen i Celtic etter at Deila kom inn. Stefan Johansen var en kjempesuksess i fjor, men har ikke levert like bra i år. Jo Inge Berget ble aldri folkehelt i den grønne delen av Glasgow.

— jeg tror ikke Celtic-fansen bryr seg om at det kommer nok en nordmann. Fansen vet at Skandinavia er et viktig marked for klubben, all den tid de ikke har råd til å signere spillere fra for eksempel England.

Kristoffer Ajer skal etter planen slutte seg til Start-troppen på La Manga torsdag.

Se videointervju med Kristoffer Ajer fra mandag kveld: