I begynnelsen av februar tapte Ronny Deilas Celtic toppkampen mot Aberdeen. Da begynte det å storme voldsomt rundt nordmannen og hans managerjobb i Glasgow.

Celtics knepe 2-0-seier i cupen mot East Kilbridge hjalp heller ikke. Skotsk presse skrev at kampen som skulle gi Deila et pusterom, ble i stedet nok et bevis på at han lever på lånt tid.

Mange har lest denne saken i dag:

— Jeg har lest at Henrik Larsson sa at i Celtic kan du ikke tape tre kamper på rad, for da er det en total krise. Han skulle ha sagt en kamp, sier Ronny Deila til Daily Record.

I helgen slo Celtic tilbake med 2-0-seier mot Ross County, og mandag kveld tapte den største tittelutfordreren Aberdeen.

Nå har Deila fått et lite pusterom, og leder serien med tre poeng på Aberdeen.

Deilas nye spiller:

Vanskelig å komme vekk

Etter helgens seier mot Ross County snakket Deila ut om hvordan det er å være manager for en klubb som Celtic — hvor alle klubbens tilhengere forventer seier i hver eneste kamp og kritikken aldri er langt unna.

— Det er veldig vanskelig å komme vekk fra alt. Jeg trenger steder hvor jeg kan trene og tenke. Ting som jeg må gjøre for å slappe av, sier Deila.

Derfor har nordmannen nå innredet garasjen som et treningsstudio for å rømme fra forventningspresset, trykket og kritikken som har haglet mot ham.

— Å løpe er ikke så enkelt, fordi det har regnet i tre måneder. Men jeg har bygd et lite treningsstudio i garasjen, og det har vært en god ting for meg. Der har jeg en boksesekk som jeg tar ut frustrasjonen min på, sier Celtic-manageren til Daily Record.

Disse sakene har mange av våre lesere lest i dag:

Deila har også fått støtte fra Celtic-legende Tom Boyd, som mente at Deila behandles uverdig, og at det ville vært galskap å sparke ham.

— Det dårlige øyeblikkene får en til å sette mer pris på de gode øyeblikkene. Gjennom hele min karriere som spiller og trener har jeg hatt dårlige tider, men det har alltid gått bra til slutt. Så må man sette pris på hva man har, sier Deila.

Vant til stormen

Han innrømmer å ha hentet råd fra tidligere Celtic-spiller Vidar Riseth, som også har mange år bak seg på landslaget og som utenlandsproff.

— Jeg sov ikke veldig godt natten etter kampen mot Aberdeen. Det ble kanskje tre eller fire timer. Det er ikke lett å komme inn på en pressekonferanse åtte timer senere. Det er tøft fordi man fortsatt reflekterer over hva som har skjedd i kampen, og du er nødt til å være skarp og sterk i svarene, sier Deila.

Derimot forteller han at det er mye enklere å håndtere alt maset som følger med Celtic-jobben denne sesongen, enn hva tilfellet var i hans første sesong.

Deila tok over 4. juni 2014, og på tross av seriegullet i fjor har kritikken alltid sittet løst.

— Jeg har vant til stormen nå. Det var mye tøffere i den første perioden, fordi jeg ikke visste hvor mye støy det kan være på sitt verste. Det er så mange ting som jeg vet nå, om spillere, støtteapparatet og omstendighetene rundt klubben, så det er mye enklere å takle.

— Peter Lawwell (adm.dir. i Celtic) sa til meg at man aldri kan forberede seg for å bli Celtic-manager, man må oppleve det selv for å forstå.

- Ting må bli bedre

På tross av dette sier Deila at han alltid har opplevd fansen på en bra måte, og at han i 99 prosent av tilfellene tar seg tid til både fotografier og autografskriviing.

— Jeg må også si at folk har behandlet meg veldig godt tilbake. Ingen har kommet til meg og vært respektløs.

Ni seriekamper gjenstår. Deila leder serien med tre poeng. Om han ikke klarer å lede laget til seriegull, blir det trolig slutten på Celtic-karrieren.

— Ting må må bli bedre. Det er hovedsaken. Hvis ting blir bedre, så er det verdt det.

Celtic møter Inverness, som slo Aberdeen mandag kveld, førstkommende lørdag.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport hvor blant mye annet Messis frekke straffe og innspurten i Premier league blir diskutert: