Det var ingen tvil om hvem som skulle ta poengene da Chelsea valset over Newcastle i London lørdag kveld. Chelsea vant til slutt hele 5-1. Kampen var nesten over for Newcastle allerede etter 17 minutter. Da hadde allerede Diego Costa, Pedro og Willian rukket å score.

Costa, som spilte kampen med maske på grunn av brukket nese, scoret kampens første mål da han avsluttet forbi en utrusende Rob Elliot i Newcastle-målet.

Pedro straffet bortelaget knallhardt da Rolando Aarons spilte bort ballen på egen halvdel, og Willian la på til 3-0 etter nydelig forarbeid av målscorer Costa.

Etter timen spilt scoret Pedro sitt andre etter nok en vellykket kontring.

Chelsea-manager Guus Hiddink forlenget dermed rekken med kamper uten tap i serien til ni etter at han overtok. Seieren var riktignok bare nummer tre. Opp til Manchester City på fjerdeplass er det 14 poeng.

Skadetrøbbel

Noe bekymring vil det nok likevel bli å spore i Chelsea-leiren. Midtstopper John Terry måtte av banen med skade etter 38 minutter. I forrige serierunde ble Kurt Zouma båret av banen med en skade som ser ut til å sette ham lenge på sidelinjen.

Allerede tirsdag møter London-klubben Paris Saint-Germain i den første åttedelsfinalen i mesterligaen.

Nedrykksplass

Newcastles tap var det femte på ni de siste kampene og plasserer dem på nedrykksplass. De har like mange poeng som Norwich på plassen over, men har svakere målforskjell.

Flere av Newcastles nyervervelser fikk prøve seg i kampen. Blant annet fikk Seydou Doumbia 20 minutter, men uten å prege kampen.

Sju minutter før slutt scoret 20 år gamle Bertrand Traoré sitt første Premier league-mål da han satte inn 5-0. Andros Townsend ga bortelaget et trøstemål da han banket inn en scoring fra utenfor 16-meteren like før slutt.