— Det var gøy det. Oppholdet har vært fantastisk, sier Mathias Rasmussen til Fædrelandsvennen etter drømmetreffet som satte punktum for en fantastisk uke for talentet.

I en landslagsturnering på La Manga scoret han både mot Slovakia i forrige uke og mot Polen i helgen. Mot Portugal mandag kveld satte 18-åringen kronen på verket med en volleyscoring fra øverste hylle.

— Det målet var helt outstanding, sier utviklingssjef i Start, Bård Borgersen.

GOD PÅ LANDSLAGET: Mathias Rasmussen fører ballen mot Portugal mandag. Foto: Pål Wollebæk Jørgensen

Han har vært på kurs på La Manga og sett alle G19-lagets kamper – der Viking-keeper Amund Wichne (fra Mandal), Viking-back Julian Ryerson (fra Lyngdal) og Kristoffer Ajer også er på laget.

Sikker på at Rasmussen bidrar i eliteserien

Ajer, som blir Celtic-klar enten tirsdag eller onsdag, er den som har fått mest oppmerksomhet. Men det er den lille teknikeren Rasmussen som har vært G19-lagets beste spiller i Spania. Med sine tre mål ble han også toppscorer i turneringen.

— Rasmussen har gjort en knallturnering. Han har tatt voldsomme steg. Han er god med ball, men også det han gjør uten ball er veldig bra. Han har mye større radius i spillet sitt, sier Norge-trener Eirik Horneland. Han tror sørlendinger kommer til å få en god dose Rasmussen i eliteserien i år.

— Han har så mye å by på at han kommer til å bli involvert i Start, det er jeg helt sikker på. Han må jobbe hardt, og det har han gjort her nede. Da viser han at han holder nivået, sier Horneland.

Ajer til Skottland tirsdag

— Alt har gått bra for meg, bortsett fra mot Polen lørdag, der jeg nok skulle avgjort kampen på slutten. Utenom det er jeg strålende fornøyd, sier Rasmussen, som var meget god i andre omgang mot Portugal mandag.

Også Ajer får skryt av Horneland.

— Han har en voldsom vinnerskalle, og er god å ha på laget. Han har spilt to fulle kamper og gjort det veldig bra, sier treneren.

— Start-gutta har gjort en veldig bra turnering. Det er morsomt. Rasmussen har scoret tre mål og jeg er veldig fornøyd med det jeg har gjort, sier Ajer, som tirsdag reiser til Glasgow for å underskrive en fireårsavtale med Celtic.

— En guttedrøm som går i oppfyllelse, sa 17-åringen til Fædrelandsvennen etter kamp mandag.