LILLEHAMMER: Amerikaneren, med en svensk, tidligere ishockeyproff som far, er i ungdoms-OL. Han skal spille ny kamp mot Russland torsdag ettermiddag, men glemmer aldri det som skjedde for seks år siden.

Her kan du se målet som gikk verden rundt (Ekstern lenke)

-Jeg hadde øvd på et spesielt skudd da jeg tok straffe. Jeg fant ut at tiden var inne for å prøve det, og pucken suste i mål. Noen tok video, og la den på nett. Den tok helt av, forteller Wahlstrom.

Millioner av seere så ungguttens behandling av kølle og ball på You Tube. Videoen skapte oppstyr i USA også, og derfor ble den lille ishockeyspilleren fra Boston invitert som gjest til New York. Han fikk være med i morgenshowet «Good morning, America».

-Det var et sjokk, ler tenåringen, som vi møter i Håkons Hall på Lillehammer.

Vil gå i pappas fotspor

Han ble plukket ut til å være med på USA ungdomslag i disse lekene. Han ser på det som et steg på veien til det som skal bli en proffkarrière, slik unggutten ser det.

-Pappa kommer fra Sverige. Han var proff. Drømmen min er å spille i NHL, og jeg har kommet så langt fordi han har hjulpet meg hele veien. Hadde det ikke vært for ham, hadde jeg ikke vært her nå, forteller Wahlstrom.

Hans pappa er Joakim Wahlstrom, og han er med som tilskuer i OL-byen fra 1994.

Unge Wahlström forteller at han begynte å spille ishockey da han var tre år gammel. Nå har han flyttet fra familien for å gå på skole i Minnesota, der han spiller på skolens ishockeylag.

-Jeg var heldig og ble plukket ut til disse lekene sist sommer, forklare han.

Ekstremt talentfull spiller

USA har vunnet over Finland og Norge, men tapte for Canada. Oppgjøret mot Russland torsdag ettermiddag blir av det tøffe slaget.

Trener og hovedleder Scott Paluch sier at Oliver er en ekstremt god spiller, svært talentfull, og med store, tekniske ferdigheter.

-Mange av spillerne som er med her er morgendagens stjerner, både i NHL og OL. Det er et veldig høyt nivå på lagene her, og vi er så fornøyd fordi vi synes at Nore er en flott vert. Dette får vi mye ut av.

Paluch forteller at det har vært utvelgelse underveis i nasjonale camper sist sommer, men at laget møttes for første gang på flyplassen, med avreise Norge. Første trening sammen var på Lillehammer.

-Når vi kommer tilbake drar de tilbake til sine lag igjen.

Oliver Wahlstrom og lagkameratene benyttet sjansen til å være med på læringsprogrammet i Håkons Hall i går, men hadde også en treningsøkt i hallen ved siden av. Flere tusen mennesker har for øvrig kommet som tilskuere når de største lagene spiller. Det er spennende å se fremtidens stjerner på nært hold.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: