Klokken 19.00 fredag kveld løper Start-spillerne ut på Sparebanken Sør Arena, og skal spille kanskje den viktigste kampen i klubbens historie. Med seier vil Start trolig minst klare kvalik i eliteserien denne sesongen. Et tap vil føre laget et stort steg mot nedrykk til 1. division.

Start har mobilisert kraftig til kampen, og det kommer trolig nærmere 10.000 tilskuere til møtet med Mjøndalen. Kjendiskokk Trond Moi er blant de som skal ta turen.

— Jeg har troen på startspillerne og har en klar oppfordring. Gå ut i krigen, vinn hver ball og vær best. Alle ekte fans står bak dere uansett, er beskjeden fra Moi før oppgjøret.

Artist Erik Faber er også er stor Start-supporter. Han sier følgende før kampen.

— Vi får håpe det går veien, selv om det ikke er så mye som tilsier at det skal gjøre det. Mye sitter mellom ørene, det er der det skorter. Start bør være et godt nok lag til å slå Mjøndalen.

Stort engasjement

Kristofer Hæstad la støvlene på hylla i fjor sommer, og jobber nå som finansiell rådgiver i Sparebanken Sør. De er Starts hovedsponsor, og har gitt bort billetter til sine kunder før skjebnekampen. Nærmere 500 er borte.

— Det er gøy å se at det er såpass mange som på hugget, og har lyst til å støtte opp nå. Det er en viktig kamp, sier Doffen.

Han tror det blir en jevn kamp i kveld.

— Det er to lag som har slitt veldig i år. Jeg håper det engasjementet som vises rundt i byen, kan smitte over på spillerne og tenne de litt ekstra. Vinner de i dag, tror jeg de på kvalikplassen, sier Doffen, som selv var med på å rykke ned med Start i 2007. ## - Blir helt overveldet

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, sier at det har kokt alle veier de siste dagene.

— Jeg føler at hele Sørlandet har mobilisert skikkelig, og man blir på en måte helt overveldet, sier han.

I går ble det klart at ti restauranter i byen har gått sammen for å lage «IK Start Afterwork» fra 15.00 til 18.00 fredag. Der frister de med 20 prosent rabatt på all mat. Det kan også nevnes at en supporter har tatt på seg oppgaven med å henge opp Start-flagg rundt om i Kristiansand.

— Det er så mange som har tatt initiativ selv, og bare kjører på. Jeg har mistet oversiktet over alt som skjer, for det skjer så mye, sier Øgrey Brandsdal, som nå har tro på at det faktisk kan komme 10.000 tilskuere til skjebnekampen.

— Det viser at det er liv laga for toppfotball på Sørlandet. Vi har gjort jobben, og nå er det opp til gutta, og vi kommer til å støtte de 100 prosent, uansett hva som skjer. Rammen rundt er perfekt, så dette blir helt fantastisk, sier Øgrey Brandsdal.