Sist Bodø/Glimt vant i Kristiansand var tilbake i 2002. Da var nåværende Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen Start-trener, da gjestene fra Bodø vant med 3-0 på Kristiansand stadion.

Lørdag hadde gjestene en god mulighet til å stikke av med alle de trepoengene, men laget rotet vekk sin 1-0-ledelse på slutten av kampen.

— Det var katastrofe av oss. Vi kan ikke gjøre sånne feil som vi gjorde i dag. Vi driblet ogmistet ballen sentralt ogga dem overganger og muligheten til å vinne denne kampen, sier Bodø Glimt-spiller Trond Olsen.

Frustrert

Kantspilleren var tydelig frustrert over måten laget ga fra seg seieren på.

— Det var horrible valg som gjorde at vi tapte denne kampen her, sier Olsen.

Gjestene fra Bodø tok ledelsen i kampen etter et flott angrep på venstresiden regissert nevnte Olsen. Han la inn foran mål og fant Ibba Laajab, som banket inn 0-1 for gjestene etter 56 spilte minutter.

— Jeg konsentrerte meg kun om å treffe ballen, og jegtraff den rent og fint. Det var et bra mål, sier Laajab.

Kunne avgjort

Start virket preget av baklengsmålet og så ikke spesielt farlige ut. Gjestene så ut til å kontrollere kampen og fikk én stor sjanse til å øke ledelsen til 0-2 når Papa Ndiaye ble spilt igjennom Start-forsvaret. Glimt-spilleren fyrte av fra skråvinkel og kun en solid redning av Start-keeper Håkon Opdal hindret en ny baklengs.

— Han må jo spille ballen. Det var to ledige foran åpent mål. Jeg blir oppgitt siden vi kunne pungtert kampen, men i stedet misbrukte vi muligheten. Det er ikke godt nok, sier Olsen.

Uheldig Sané

I stedet fikk Start sin utligning i et av sine neste angrep, og på overtid falt avgjørelsen når Asante satte inn 2-1 scoringen.

— Det var hardt for meg og laget. Vi kontrollerte kampen, men vi var ikke godt nok konsentrerte de siste ti minuttene, sier Glimt-forsvarer Vieux Sané.

Han leverte en god kamp i gjestenes forsvar, men var uheldig og satte inn selvmålet som førte til at Start for alvor kom inn i kampen igjen.

— Jeg så ikke ballen komme. Den kom veldig raskt og traff meg i kneet, sier en Sané.

— Vi hadde fortjent poeng i dag og jeg er skuffet over at vi ga det bort på slutten, sier Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Dermed må Bodø/Glimt vente minst enda ett år til før statistikken i Kristiansand kan bli snudd.