— Det var en herlig følelse å avgjøre kampen. Det var viktig for meg, laget og alle supporterne, sier ErnestAsante.

Kantspilleren mottok ballen ganske midt foran målrett utenfor Bodø/Glimts 16-meter. Derfra fyrte 25-åringen løs et skudd som suste inn i keeper Lasse Staws lengste hjørne.

— Når jeg fikk ballenvurderte jeg å skyte med venstrefoten. Men jeg tenkte siden det var helt på slutten av kampen atjeg måtte ta det med ro og gjøre det ordentlig, og det fungerte, sier matchvinneren.

Scoringen kom tre minutter inn i de fire tillagte minuttene av kampen. Gjestene greide ikke å svare på Starts overtidsscoring, og dermed endte det med en viktig seier for Start.— Det var en veldig viktig seier for oss, sier Asante, vel vitende om at Start skal møte Haugesund, Molde, Rosenborg og Strømsgodset i de neste kampene.

Selvmål snudde kampen

Start har nå tre strake seiere og klatret med dagens seier forbi Bodø/Glimt på tabellen med sine 21 poeng etter 16 spilte kamper. Men det kunne endt annerledes på Sparebanken Sør Arena. Riktig nok åpnet Start kampen best, men gjestene fra Bodø kom mer og mer inn i kampen.

Etter 0-0 ved pause tok gjestene ledelsen på et flott angrep ved Ibba Laajab etter 56. minutter. Start virket preget av baklengsmålet og måtte ha hjelp av et selvmål etter en dødball for å komme inn i kampen igjen.

— Vi kom ett mål bak og da ble det vanskelig. Vi var litt heldige med selvmålet, sier Start-stopper Gudmundur Kristjansson.

Ernest Asante i aksjon under lørdagens kamp. Foto: Jørgen Steffensen

Utlikningen ga hjemmelaget fornyet energi og Start jaget seieren mot slutten av kampen. Og på overtid dukket ghanseren opp og avgjorde kampen.— Asante gjorde et fantastisk innhopp. Ikke bare med målet, men han skapte andre sjanser også, sier Zlatko Tripic.

Varmt

Det var over 20 grader og strålende solskinn i Kristiansand da kampen ble spilt lørdag ettermiddag. Det mener flere av spillerne påvirket kvaliteten på kampen.

— Halve første omgang gikk det greit, men det var så varmt atvannet i kunstgressettørket opp ballen gikk veldig mye seinere. Det gjorde at det var veldig vanskelig å føre ballen og gjøre noe kreativt, sier Start-vingen Tripic.