Det så ut med å ende med poengdeling på Sparebanken Sør Arena, men på overtid dukket innbytter Ernest Asante opp og avgjorde for hjemmelaget til seier 2-1. — Helt fantastisk. Tre deilige poeng før vi går inn i en periode med mange tøffe kamper, sier Start-spiller Jesper Mathisen.

Start åpnet kampen best og var frempå med noen brukbare avslutninger ved et par anledninger i starten av kampen. Både Solomon Owello og Zlatko Tripic hadde noen skuddforsøk, men forsvarerne til gjestene var gode til å komme mellom i siste øyeblikk. Utover i omgangen falt tempoet i varmen i Kristiansand. Bodø/Glimt kom mer med i banespillet og hadde blant annet et godt avslutningsforsøk på frispark ved Trond Olsen.

Bodø/Glimt-jubel i eliteseriekampen mot Start etter Ibbas scoring. Foto: NTB scanpix

Start fikk hevet aggressiviteten i minuttene mot pause igjen, men uten at de greide å skape noen store sjanser. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.— Tempoet var høyt i starten, og vi skulle gjerne hatt et mål. Vi åpnet godt, men det jevnet seg ut etter hvert. Varmen påvirket tempoet i kampen, det ser jeg, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde på vei inn til pause.

Mønsterangrep

Andre omgang begynte jevnt. Men etter 56. minutter klarte Trond Olsen å drible vekk Glenn Andersen på venstresiden og slå ut i feltet. Der kom Ibba Laajab, og fra rundt 16 meter klinket han ballen ned i hjørnet med venstrefoten. En fin scoring og 1-0 til gjestene.

Etter scoringen virket Start-spillerne litt preget og publikum begynte å pipe og komme med spredt buing mot hjemmelaget da de mislyktes.

Selvmål

Bodø/Glimts raske kantspillere er et velkjent angrepsvåpen, og Papa Ndiaye fikk en stor sjanse til å øke gjestenes ledelse da han ble flikket gjennom av målscorer Laajab. Men Start-keeper Håkon Opdal var raskt nede med en god redning på avslutningen til Glimt-spilleren.

Bodø/Glimts Vieux Yakhya Sané scorer selvmål i eliteseriekampen mellom Start og Bodø/Glimt på Sør Arena. Foto: NTB scanpix

Start gikk så i et angrep som endte med corner. Innlegget havnet midt i feltet der en uheldig Vieux Sané satte ballen i eget nett til 1-1. ## Avgjørelse på overtid

Scoringen ga hjemmelaget fornyet energi og Start jaget en scoring for å sikre seg seieren. Og på overtid fikk innbytter Ernest Asante ballen like utenfor 16-meteren til Bodø/Glimt. Kantspilleren fyrte noe overraskende av, og ballen fant veien inn i lengste hjørne for keeper Lasse Staw til 2-1 seier for Start.

— Innbytterne kom inn og ga laget energi og kraft. Det er slik det skal være, sier Mjelde, og fortsetter:

— Det er sterkt å snu dette og det gir laget selvtillit og trygghet, sier trener Mjelde.