I nesten fire år har det meste handlet om Michael Barrantes i det oppbyggende spillet. Nå må AaFK tenke annerledes. Nå kan ikke tangotrøyene basere spillet sitt på at playmakeren skal gjøre det geniale.

LIVESTUDIO: Direkte kl. 15.30 Start— Aalesund

– Det er klart det blir annerledes. X-faktoren som Barrantes har, er det ingen som kan erstatte. Men nå må resten av laget ta større ansvar. Jeg tror det kan slo positivt ut, i hvert fall på sikt, håper Fredriksen. Ettersom Sakari Mattila fremdeles er skadet, kommer enten Vebjørn Hoff eller Thomas Martinussen inn i «Barrantes-rollen» ved siden av Peter Orry Larsen på midtbanen.

– De er ikke i nærheten av å ha de samme ferdighetene og må ikke prøve å være Barrantes. Samtidig er de bedre på andre områder, blant annet er de vesentlig bedre defensivt, mener AaFK-treneren.

– Vesentlig?

– Ja, det vil jeg påstå. Vebjørn har veldig god forflytningsevne, mens Thomas er en fotballklok og god pasningsspiller. Du skal ikke se bort ifra at vi kan bli bedre uten Barrantes når vi får optimalisert stallen ytterligere. Fredriksen tror det kan bli enklere å ha en tydelig angrepsplan nå som stjernespilleren fra Costa Rica har dratt til Kina.

– Barrantes har fått ganske frie tøyler og bryter i blant ut av mønsteret vårt. Nå blir det mer fokus på kollektivet og at hele laget må ta offensivt ansvar.