— Det passer meg nok bedre å spille i eliteserien med høyt tempo. Jeg føler jeg er bedre når det smeller og går fort rundt meg, sier Mathias Rasmussen til Fædrelandsvennen.

Direkte kl. 15.30:Start-Aalesund

17-åringen fra Lyngdal hadde antakelig fått mye spilletid i eliteserien denne sesongen om det ikke var for et brudd i skulderen i april. Først nå er han tilbake for fullt, og forrige helg mot Odd kom årets første eliteserieminutter da han - etter kun en uke med a-lagstrening - ble han kastet inn da Start lå under 2-3 i kampen som endte 3-3 etter straffescoring av Lars-Jørgen Salvesen. Nå kan det komme nye minutter mot Aalesund, for Mons Ivar Mjelde ser det sammen som spilleren selv. Rasmussen hever seg når motstanden og medspillerne blir bedre.

— Det ser nesten ut som han tar nivået enklere i eliteserien enn i 3.divisjon – når tempoet blir høyt kommer han til sin rett. Først og fremst på grunn av stor fotballforståelse og god teknikk, sier Mjelde, som nærmest lover lyngdølen spilletid fremover.

Håper å spille seg til fast plass

— Han kommer til å få spilletid fremover. Han har selvtillit og viser at han vil, sier Start-treneren.

— Det er utrolig gøy å spille i eliteserien. Nå har jeg kommet inn i to kamper i eliteserien (debuterte hjemme mot Sandnes Ulf i fjor). I begge har vi snudd det på slutten, sier Rasmussen, som håper å spille seg inn på Start-laget om ikke lenge.

— Jeg håper å spille meg inn på laget i løpet av året, det er jo derfor jeg er her, sier Rasmussen, som startet som høyrekant i generalprøven mot Viking rett før seriestart.

Slenger med leppa

Det er trolig plassen han er nærmest å starte i akkurat nå, til tross for at han trives best som sentral midtbanespiller eller hengende spiss.

— Vi trenger flere alternativer på kantene. Han viste i vinter at han kan bekle den posisjonen, sier Mjelde.

Jesper Mathisen, Start-spiller med skadepause og fotballekspert på TV2, mener Rasmussen har det som skal til for å lykkes i eliteserien.

— Han mangler muskler, men det kommer. Fotballforståelsen og det at han griper sjansene er det viktigste. Han er tøff i hodet og har selvtillit. Han slenger litt med leppa og er ikke den som er stille og beskjeden. Det er fint med Mathias, sier Mathisen.