Det var en klubb i den russiske toppserien som for kort tid siden la inn et bud på Start-spiss Matthias Vilhjalmsson. Budet skal ha vært på i underkant av to millioner kroner. Start, som har store økonomiske utfordringer, skal ha ønsket over det dobbelte for sin spiss.

Start vil ikke kommentere Fædrelandsvennens opplysninger.

Det vil heller ikke Vilhjalmsson.

28-åringen har hatt en god vårsesong for Start, og står bokført med fem mål og fire målgivende pasninger så langt i sesongen. Han er toppscorer for Start i eliteserien.

God liga

Dersom Start og den russiske klubben, som ikke skal være i toppskiktet, blir enige om pris for Vilhjalmsson, kan han bli andremann fra eliteserien som forlater norsk fotball til fordel for den russiske ligaen. Lyngdøl og Rosenborg-spiller Stefan Strandberg går til det russiske topplaget Krasnodar i sommer.

På UEFAs seneste liste over europas beste ligaer ligger Russland på syvende plass, rett bak Frankrike, men foran Belgia og Nederland. Listen baserer seg på europacupspill.

Møter Aalesund lørdag

28-år gamle Vilhjalmsson kom til Start fra Hafnarfjordur i 2012. Han har 11 landskamper for Island, som er i ferd med å kvalifisere seg til EM i Frankrike neste sommer.

Start, med Vilhjalmsson på laget, spiller mot Aalesund hjemme lørdag klokken 15.30.