— Vi hadde ikke invitert de to på trening om vi ikke hadde ment at de kunne bidra i eliteserien, sier Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen.

I forrige uke sendte Start en offisiell hendvendelse til Vindbjart: Kan Thomas Zernichow og Daniel Aase komme til trening på Sør Arena? Svaret fra Vindbjart var positivt. Innen kort tid er de to trolig å finne på kunstgresset på Sparebanken Sør Arena. Men som uttalelsen fra Brandsdal vitner om; dette er mer enn et vanlig prøvespill.

Start kjenner ferdighetene til Aase og Zernichow meget godt og vil trolig prøve å knytte til seg spillerne. Da må noen ut av stallen. Leiesoldat Emil Dahle, som er innleid fra Stabæk frem til sommervinduet åpner, er trolig ferdig i klubben i løpet av kort tid. De to leiespillerne fra Molde, Andreas Hollingen og Ole Martin Rindarøy, var usikre på sin fremtid da Fædrelandsvennen snakket med dem tidligere denne måneden. Begge er på lån i Start ut sesongen. Dessuten er Solomon Owello klar på at han vil vekk fra klubben fortest mulig.

Aase har jobb i Vindbjart

Kristiansanderen Aase, som har vært Vindbjarts kanskje beste spiller de siste to sesongene, innrømmer at henvendelsen fra Start er spennende.

— Det er klart det kribler litt når en eliteserieklubb har deg i tankene, men jeg forholder meg rolig og må bare vente å se hva som skjer. Det er så mange ting som eventuelt må på plass, sier Aase og lister opp:

— Jeg har jobb i Vennesla (jobber på klubbens fotballfritidsordning), jeg har kontrakt med klubben, jeg trives her og ingen vet hva som skjer med Start, sier Aase, som også er sentral i klubbens nye satsing på et fotballakademi.

Zernichow, som var på trening med Odd i forrige uke, sier Start absolutt er interessant for ham.

— Det er den største klubben på Sørlandet og en klubb jeg har fulgt siden jeg var liten. Jeg har ambisjoner som fotballspiller, og det blir spennende å trene med dem igjen, sier Vågsbygd-gutten, som også trente med Start i fjor sommer.

Har mål om å utvikle en eliteseriespiller i året

Begge de to spillerne var sentrale da Vindbjart slo Start 4-0 i cupen. Begge var også meget gode da laget tapte 2-4 mot Odd i 2.runde.

Håvard Karlsen, sportslig leder i Vindbjart, sier det er en fjær i hatten for Vindbjart at Start viser interesse.

— Det er gøy for Vindjart, og det er gøy for spillerne. Vi har som mål å få en spiller til eliteserien i året. Det kan vi fort klare i år også, sier Karlsen, som tidligere har sendt Simon Larsen til Vålerenga og Jon Hodnemyr til Start.

Han sier at det er flere enn Start og Odd i eliteserien som er interessert i Vindbjarts spillere.

— Det er flere klubber på øverste nivå i Norge som viser interesse og som ønsker å se våre spillere på trening. Klubbene får selv informere om hvem de er, sier Karlsen.