— Jeg har hatt en fin dag i dag, sier Thomas Zernichow til Fædrelandsvennen etter sin første trening med eliteserielaget Odd.

Kristiansandsgutten har imponert stort i cupkampene mot Start og Odd i år. Før helgen sa Odd-trener Dag Eiliv Fagermo til Fædrelandsvennen at unggutten imponerte så mye at klubben fra Skien ville invitere ham bort. Tirsdag tok Odd kontakt med Vindbjart, onsdag morgen satte Zernichow seg i bilen retning Skien.

— Det er ikke Odds filosofi å gå etter talenter rundt Kristiansand. Jeg har sett cupkampen mot Vindbjart om igjen på video og han var den spilleren som imponerte klart mest, sa Dag-Eilev Fagermo til Fædrelandsvennen før helgen.

Zernichow har hatt en prat med Fagermo onsdag.

— Jeg har fått inntrykk av at de ønsker at jeg skal trene en del med dem fremover, sier 20-åringen med fortid i Våg og Vigør.

- Hvordan føler du at det gikk på trening?

— Ok, svarer 20-åringen.

Trolig ønsket i Start

Start-trener Mons Ivar Mjelde ga tydelig inntrykk av at også Start er på ballen da Fædrelandsvennen spurte ham om Zernichow tirsdag formiddag.

— Det er ingen tvil om at en Thomas Zernichiow er moden for spill på et høyere nivå, sier Mjelde

- Er det en spiller du har lyst å se i Start?

— De beste spillerne på Sørlandet, de ønsker vi selvfølgelig å se i Start.

- Har du signalisert det overfor klubbledelsen?

— Vi diskuterer ting hele tiden. Det er ingen tvil internt i Start hva vi tenker om ulike spillere i lokalfotballen. Der er vi veldig klar og tydelig, svarer Mjelde.

Åpen for Start

Klubbledelsen i Start vil ikke uttale seg om spillerlogistikk.

Selv har ikke Zernichow hørt noe fra Start. Han vet heller ikke om Vindbjart og Start diskuterer hans fremtid.

— Jeg registrerer jo hva Mons har sagt i media, men personlig har jeg ikke hørt noe fra klubben. Men jeg er åpen for å se den veien om det er aktuelt, sier midtbanetalentet med de kjappe føttene.