— Det er på tide å dra videre nå, og prøve noe nytt, sier Owello.

Midtbanespilleren kom til Start sommeren 2008, og har spilt 185 seriekamper for Start. I 2012 ble han kåret til årets spiller av Fædrelandsvennen, men siden har han svingt kraftig i prestasjonene.

— Dersom agenten min finner en riktig klubb, drar jeg i sommer. Dersom det ikke skjer, er jeg uansett ferdig i Start etter årets sesong, sier Owello.

26-åringen innrømmer at han trenger en ny utfordring, for å få karrieren på rett kjøl igjen.

— Dersom man er på et sted i altfor lang tid, blir man for bedagelig, sier Owello.

— Forventet du å bli i Start så lenge?

— Nei, nei, nei. Det var aldri meningen å være her lenge. Vi får se hva som skjer, sier Owello.

Belgia eller Tyskland

Det er belgiske Ton Poldner som er agenten til Owello.

— Jeg forsøker å finne en ny klubb til ham i sommerens overgangsvindu, sier han.

Det har Poldner gjort lenge. I vinter sa han at Owello hadde fått et konkret kontraktstilbud fra en belgisk klubb, uten at det resulterte i noen overgang.

— Jeg prøver å finne en klubb i Belgia eller Tyskland. At Owello reiser i sommer, er best for både Start og Owello, sier Poldner.

Enn så lenge er det ikke noe konkret på gang.

— Jeg venter på svar fra noen klubber, sier Poldner.

Owello, som skal ha én million kroner i grunnlønn i Start, har en kontrakt som går ut etter årets sesong.

- En av Starts dyreste

— Tror du Start vil slippe ham gratis?

— Solomon er en av Starts dyreste spillere. Jeg tror ikke det blir noen problem for Start å la Owello gå, dersom vi finner en annen klubb til ham, sier Poldner.

I januar uttalte belgieren at det var flere norske klubber som spurte om Owello.

— Ingenting konkret skjedde, og det forundrer meg litt. For meg, så er Owello en av de beste spillerne i eliteserien, sier Poldner.

Mons Ivar Mjelde sier følgende om situasjonen til Owello.

— Han er jo her nå, og kontrakten hans går ut etter sesongen. Det har ikke vært noen hemmelighet at han ønsker seg videre. Vi får bare se hvilke muligheter han har. Så lenge han er her, skal vi ta godt vare på ham, sier Start-treneren.

— Er du fornøyd med det han har vist i år?

— Han har vel – i likhet med resten av laget – svingt. Jeg vet hva slags potensial han har. På sitt beste har han vært god, og så har det gått litt opp og ned, sier Mjelde.

- Utelukker ingenting

Start kvittet seg med spillere som Zlatko Tripic, Bismark Acosta og Ernest Asante før årets sesong. I sommer kan nok en profil forsvinne.

— Vi kommenterer ikke enkeltspillere, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.

Sørlendingene har leid inn tre spillere i år. Emil Dahle reiser trolig tilbake til Stabæk i sommer, mens Ole Martin Rindarøy også er innstilt på å returnere til Molde da.

— Forventer dere at noe skjer i sommer?

— Så lenge det er et åpent vindu, kan det skje noe begge veier. Vi utelukker ingenting, men forventer egentlig et rolig vindu for oss og sikkert for norsk fotball generelt, sier Øgrey Brandsdal.