— Det er ekstremt viktig at vi klarer å vise oss frem nå. Vi trenger å vise publikum her hjemme at vi kan spille god fotball, sier Kristoffer Ajer til Fædrelandsvennen etter en torsdagens trening på Sparebanken Sør Arena.

Som før forrige kamp leverte 17-åringen en ny strålende formasjonstrening i den offensive midtbanerollen, der han høyst sannsynlig spiller lørdag.

Nå håper både han og lagkameratene at de endelig skal gi publikum noe å juble for mot Aalesund lørdag ettermiddag.

Den siste «godkjente» hjemmekampen til Start kom mot Vålerenga 4.april. Til tross for 2-3-tap skapte laget mange sjanser og bød på underholdende og offensiv fotball. Siden har det vært tynn suppe. Mot overkommelig motstand som Tromsø, Bodø/Glimt, Sarpsborg og Strømsgodset hjemme i Kristiansand har Start ikke fått spillet til å siste – særlig har den offensive samhandlingen skrantet.

Mener Ajer har høy selvtillit

De siste ukene har trenerteamet hatt fokus på akkurat det. Mot Odd i Skien forrige helg spilte Start kanskje sin beste offensive kamp for året.

— Det virker som den seieren har gjort noe med oss. Vi er i hvert fall piggere nå enn for noen uker siden, Espen Børufsen, en av målscorerne fra forrige kamp mot Odd.

I likhet med lagkameratene lar han seg stadig imponere av Kristoffer Ajers treninger.

— Han tør og er ikke redd for å mislykkes. Han har en veldig selvtillit, i hvert fall på trening nå, sier Børufsen.

— De siste ukene har han sprudlet på trening. I dag scorer han to eller tre mål i spillsekvensen. Han er i ferd med å bli en viktig spiller for oss, sier Vikstøl.

Forbedrer offensive kvaliteter

— Det går bra for tiden, jeg føler jeg utvikler meg både i trening og i kamp, sier Ajer i sommervarmen på Sparebanken Sør Arena.

Han er Starts toppscorer totalt, med fire mål i serien og fire i cupen.

- Det blir diskutert om du bør spille midtbane eller hengende spiss. Hva tenker du selv?

— Jeg tenker at det er utviklende for meg å spille i den offensive rollen. Jeg blir bedre èn mot èn offensivt og bedre til å avslutte. Det gjør ingenting at jeg utvider repertoaret mitt, sier Ajer, som spiller bak Vilhjalmsson lørdag.

Slik blir trolig laget: Håkon Opdal – Gudmundur Kristjansson, Alex De John, Rolf Daniel Vikstøl, Ole Martin Rindarøy – Espen Hoff, Andreas Hollingen, Solomon Owello, Espen Børufsen – Kristoffer Ajer – Matthias Vilhjalmsson.