Det er den argentinske avisenLa Nación som mener å vite at irske spillere ble betalt for å behandle den argentinske superstjernen Lionel Messi ekstra forsiktig i en vennskapskamp mellom Irland og Argentina i Dublin i 2010, skriver blant andre Belfast Telegraph.

Skulle kompensere for Henrys hands

Kampen var en offisiell åpning av den da nye Aviva Stadium, men ifølge La Nación var det også en vennskapskamp som skulle kompensere for Irlands kontroversielle play-off-exit ni måneder tidligere da Thierry Henry brukte hånden for å sende Frankrike til VM.

Det irske fotballforbundet beskriver avisens påstander som «grunnløse» og sier blant annet at Argentina-kampen var planlagt før play-off-kampene i 2009.

Irlands Paul Green og Argentinas Javier Mascherano er her i duell under kampen i Dublin i 2010. Foto: Cathal McNaughton, Reuters

— Vi får nå juridisk rådgivning med tanke på artikkelen og vil ta de videre derfra, heter det i en uttalelse fra det irske fotballforbundet.

Barcelona med krav

Ifølge La Nación var det Julio Grondona, tidligere president i det argentinske fotballforbundet og en nær venn av FIFA-president Sepp Blatter, som foreslo kampen for «å roe ned Irland». Messis lag, Barcelona, var imidlertid ikke glad for at Messi skulle spille landskamp istedenfor å være på sesongoppkjøringsturné i Kina og krevde et forsikringsbeløp på 5 millioner dollar.

Dermed ble det foreslått en billigere løsning som gikk ut på å betale hver irske spiller 10000 dollar hver for ikke å skade Messi.

Kilden som er sitert i La Nación sier han spurte Grondona, som døde i fjor, «hvordan løste du Messi-problemet?». Da skal forbundspresidenten ha svart at han betalte hver spiller for ikke å takle argentineren, skriver The Guardian.

— Helt nytt for meg

Tidligere Irland-spiller Kevin Kilbane, som spilte kampen, tilbakeviser anklagene fra Argentina.

— Det var ingen forslag om at vi skulle holde oss unna Messi, og selvfølgelig var det ingen spillere som mottok betaling for dette, sier han.

— Dette er helt nytt for meg, og det tror jeg det er for alle de andre guttene også.

Kampen endte 1-0 til Argentina etter scoring av Ángel di María.

Det irske fotballforbundet har preget overskriftene denne måneden. Tidligere i juni bekreftet forbundet at de mottok 5 millioner euro fra FIFA etter at Henry handset i forkant av William Gallas’ avgjørende mål som drepte Irlands VM-drøm, skriver BBC.