Den islandske sisteskansen kom til Start før årets sesong med en soleklar målsetning om å bli sørlendingens nye førstekeeper.

I stedet har Håkon Opdal storspilt, og henvist Jónsson til benken.

— Jeg kom hit for å spille, og det har ikke skjedd. Jeg vil spille på et høyere nivå, slik at jeg kan sloss om å bli førstekeeper på landslaget, sier Jónsson.

Mons Ivar Mjelde har gitt Jónsson sjansen i én seriekamp denne sesongen. Det var i 2-3-tapet borte mot Rosenborg 30. april.

— Vi i Start har vondt av Ingvar. Det skulle være en sunn konkurranse mellom han og Håkon, men så har Håkon stått vanvittig bra. Vi er nødt til å ta situasjonen hans på alvor. Ingvar må spille på et høyere nivå, og han må spille mer, sier Start-treneren.

Svensk interesse

Jónsson har vært et fast innslag på landslaget til Island det siste året, men ble vraket til EM-kvalifiseringskampen da øylandet slo Tsjekkia 2-1 på hjemmebane.

— Overgangen til Start er det største som har skjedd karrieremessig for meg, så jeg kan ikke sitte på benken, sier Jónsson.

Ifølge keeperen er det et par svenske klubber som er interesserte i ham.

— Det er en som spiller på øverste nivå, og en som spiller på nivå to, sier Jónsson, og understreker en gang til at han må spille.

- Er det vanskelig for deg å se at Opdal spiller så bra?

— Det er selvsagt litt tøft, men jeg er glad for at han gjør det godt, sier Jónsson.

3.-divisjonsfotball

Opdal har en kontrakt som går ut etter denne sesongen.

— Jeg visste det før jeg signerte for Start, og jeg visse at det kom til å være en tøff konkurranse. Jeg var mentalt forberedt på ikke å spille i starten, og var innstilt på å gjøre det jeg kunne for å vise meg fram, sier Jónsson.

- Hvordan har det vært å spille for andrelaget i 3.- divisjon?

— Det har vært ok, men det er vanskelig å motivere seg for kamper på det nivået, sier Jónsson.

Jónsson sier at både han og familien stortrives i Kristiansand.

— Det eneste negative, er at jeg ikke spiller, sier Jónsson.

Han tror et utlån kan gjøre at han vinner tilbake plassen på det islandske landslaget.

— Det var frustrerende å miste plassen, men det er to-tre måneder til vi spiller neste kamp. Da håper jeg å være inne igjen, sier Jónsson.

Islandsk suksess

Island, som har Sandnes Ulf-keeper Hannes Thor Halldosson som førstekeeper, har imponert stort i EM-kvalifiseringen så langt, og står bokført med 15 poeng på sine seks første kamper.

— Jeg ønsker selvsagt å være med på eventyret. Det kan bli første gang Island kommer til et stort sluttspill, sier Jónsson.