Video med tillatelse fra New York Cosmos

Mikkel Diskeruds New York City FC så ut til å ha full kontroll mot rival Cosmos på bortebane, og ledet 2-0 etter to scoringer av ghanesiske spiss Kwadwo Poku.

Mads Stokkeliens klubb slo imidlertid knallhardt tilbake. Først ved innbytter Leonardo Fernandes, som satte inn 1-2 etter et innlegg fra tidligere Start-spiller Hunter Freeman etter 65 minutters spill.

To målgivende

I kampens 90 minutter fikk Freeman sin andre målgivende pasning da han serverte Lucky Mkosana, som overlistet Citys norske sisteskanse Eirik Holmen Johansen.

Mikkel Diskerud, New York City. Foto: Martin Meissner, AP

City ble tildelt straffespark i ekstraomgangene, men Pablo Alvarez traff tverrliggeren med sitt forsøk. Dermed måtte det straffer til for å avgjøre kampen.Stokkelien, som ble byttet inn etter stjernen Raul like før slutt, og Diskerud scoret begge på sine forsøk fra 11-meteren.

Gorskie ble matchvinner

SCORET: Her jubler Mads Stokkelien etter å ha satt sitt forsøk i straffesparkkonkurransen mot New York City FC i den amerikanske cupen i natt. Foto: NY Cosmos

Det sto 3-3 etter at fem spillere hadde skutt fra hvert lag. Så reddet Cosmos keeper Jimmy Maurer den femte straffen fra Shay Fecey. Hunter Gorskie fikk dermed æren av å sende vertene til den femte runden av Lamar Hunt US Open Cup.— Guttene presterte. Vi fant to mål mot slutten av kampen. Det jeg er mest stolt av, er at guttene fortsatte å kjempe hele veien, sier Cosmos-trener Giovanni Savarese til Cosmos hjemmeside.

PS: David Villa satt på benken for City gjennom samtlige minutter.