I tillegg til Diskerud, satt den norske målvakten Eirik Johansen på benken for New York City.

Drøyt 25.000 tilskuere fulgte det historiske oppgjøret fra tribuneplass. De kunne konstatere at Red Bulls tok ledelsen allerede etter fire minutter. Bradley Wright-Phillips sendte vertene i ledelsen.

Like etter sidebytte doblet samme mann ledelsen.

Verken Diskerud eller lagets største stjerne, spanske David Villa, maktet å finne veien til nettmaskene. Derfor ble de to byttet ut til fordel for Kwadwo Poku og Patrick Mullins da det gjensto i overkant av 20 minutter.

Et tilsynelatende godt bytte av trener Jason Kreis da Mullins reduserte til 1-2. Flere mål ble det imidlertid ikke, og Red Bulls kunne feire seier i det første byderbyet mellom lagene.

Med seieren står Red Bulls bokført med 16 poeng, to bak serieleder New England Revolution, mens Diskeruds NYC kun har tatt seks poeng på de ti første kampene. Kun Philadelphia Union og Montreal Impact ligger bak på tabellen.

Kah på topp

Pa-Modou Kah og hans Vancouver Whitecaps vant lørdag 3-0 over Philadelphia Union og topper tabellen i Western Conference med 20 poeng på 11 kamper. Dallas FC har like mange poeng, men en kamp mindre spilt.

Pedro Morales, Octavio Rivero og Darren Mattocks scoret for Whitecaps. Kah spilte hele kampen i hjemmelagets midtforsvar.

Dallas vendte til 2-1-seier over tittelforsvarer Los Angeles Galaxy med mål i det siste kvarteret av Blas Perez og Tesho Akindele.

New England Revolution og DC United er best i øst med 18 poeng hver, etter at begge spilte uavgjort i helgen. Revolution ga bort to måls ledelse og spilte 2-2 mot Orlando City etter scoringer av Charlie Davis og Kelyn Rowe, mens United spilte 1-1 mot Sporting Kansas City etter scoring av Jairo Arrieta.

Cosmos-seier

I NASL, nivået under MLS, forsvarte New York Cosmos søndag serieledelsen med 4-2-seier over Edmonton. Mads Stokkelien var igjen ubenyttet reserve for Cosmos, da hans spissrival Lucky Mkosana scoret igjen.

Mkosana var involvert også da Cosmos tok ledelsen i kampens 2. minutt. Hans nikk på innlegg fra den spanske stjernen Raul ble reddet, men Carlos Mendes scoret på returen. Edmonton utlignet, men Raul gjorde 2-1 etter at Danny Szetela to ganger traff tverrliggeren på et innlegg fra Mkosana.

Lagkaptein Mendes scoret igjen før pause, og Mkosana gjorde 4-1 før gjestene fikk et nytt trøstemål. Cosmos er fortsatt ubeseiret og har en klar ledelse i NASL foran Jacksonville Armada og Tampa Bay Rowdies. (©NTB)