New York Cosmos er vertskap når New York City FC kommer på besøk til Hofstra’s Shuart Stadium i den amerikanske cupen.

— Jeg gleder meg veldig til kampen. Lokaloppgjørene her i New York er utrolig spesielle, skriver Mads Stokkelien i en epost til Fædrelandsvennen.

Kristiansanderen spilte hovedrollen da Cosmos banket New York Red Bulls 3-0 i cupen forrige sesong.

— Stemningen da vi slo Red Bulls i cupen i fjor var helt magisk og selvfølgelig en stor opplevelse for meg ettersom jeg scoret to mål i den kampen. Slår vi City i år er vi kongen av New York, skriver Stokkelien.

Gode kompiser

Denne gangen er det den nystartede klubben City, med Mikkel Diskerud og den spanske stjernespilleren David Villa, som står for tur.

Mikkel Diskerud er i storslag. Forrige uke scoret han for USA mot verdensmester Tyskland Foto: Martin Meissner, AP

— Det blir selvfølgelig veldig gøy å spille mot Mix. Vi er gode kompiser og vi ladet opp til kamp i med å se NBA kamp sammen, skriver Stokkelien.

Den tidligere Start-spilleren har fått mindre spilletid denne sesongen sammenlignet med fjoråret, og har fortsatt ikke scoret i serien.

— Det har vært som ventet hard konkurranse om plassen med Raul inn på laget, men jeg har fått en del spilletid sammen med han og jeg nyter hvert sekund på banen, skriver Stokkelien.

Bra sesongstart

Cosmos gikk ubeseiret gjennom vårsesongen i USA.

— Vi har kun spilt 10 kamper så langt, og jeg har fått signaler om mye spilletid videre nå som kampene kommer tettere og belastningen blir større. Fordelen med den tøffe konkurransen er at vi er veldig sterke i år og vant spring season championship uten å tape en eneste kamp. Det var en stor opplevelse å løfte trofeet sammen med Raul, skriver Stokkelien, som har fått et godt forhold til sin nye lagkamerat.

— Raul er fremdeles en fantastisk spiller og jeg har også blitt godt kjent med han utenfor banen. Han er en utrolig hyggelig kar, skriver Stokkelien.

Om nattens oppgjør, tror han følgende;

Jeg tror det blir en jevn og tøff kamp, men vi har hjemmebanefordel og bør være favoritter.