— Det er en skandale at de ikke har gjort det, at vi må gjøre dette selv, sa Start-spiller Kristoffer Ajer med godt humør til IK Starts egen Facebook-sending fra Tromsø.

Kristiansanderne landet i Tromsø i går ettermiddag. I dag ville spillerne teste banen før kveldens kamp mot Tromsø, men de ble møtt av en bane full av snø. Start-direktør Even Øgrey Brandsdal vil ikke kritisere Tromsø, som hadde lovet å ha banen klar.

Fikk trene: Start måtte selv rydde seg en flekk for å få trent på Alfheim fredag formiddag. Foto: Even Øgrey Brandsdal, IK Start

— Vi tar det med et smil. Steinar Pedersen går rundt her med en skuffe nå. Alle er med, og vi har fått brøytet oss en liten flekk her, sier Brandsdal til Fædrelandsvennen.

Misforståelse

— Hva tenker du om at banen ikke er klar til dere?

— Banen skulle vært brøytet, men det har vært en misforståelse. De kommer ikke og brøyter før klokken 13.00, svarer Start-direktøren.

— Det er rett og slett en kommunikasjonssvikt og en beklagelig hendelse, sier Cecilie Nøstvik, arrangementssjef i Tromsø.

Kun 16-manns-tropp

Steinar Pedersen lover at Start skal være klare til kamp klokken 19.00, uansett vær og føreforhold. Det er meldt snø både utover dagen og underveis i kampen i Tromsø.

— Vi kommer opp her og det er ingenting som er gjort. Men vi gjør det best ut av det. Vi skal være klare uansett, sier Steinar Pedersen til Starts Facebook-side.

Kampen mot Tromsø kan du følge på fvn.no fra 19.00. Start har kun med seg 16-spiillere til Tromsø.

Her er troppen: Håkon Opdal, Sean McDermott, Jens Kristian Skogmo, Tapio Heikkilä, Alex DeJohn, Kristoffer Vassbakk Ajer, Espen Hoff, Daniel Aase, Uduak Idemokon, Henrik Robstad, Andreas Hollingen, Gudmundur Kristjansson, Eirik Wichne, Rolf Daniel Vikstøl, Lasse Sigurdsen og Mathias Rasmussen.