På siste trening før hjemmekampen mot Start i dag, ga «Gutan» seg etter tre kvarter. På onsdag var treningen cirka like lang.

— Det var nok nå. Vi ville ikke brøyte mer nå. Snøen gjorde at vi ikke trente noe mer i dag, konstaterer TIL-trener Bård Flovik.

Lavet ned

Snøen lavet ned i Ishavsbyen da laget trente i 11-tiden i dag. Og parallelt med at TIL trente, ble banen brøytet.

— Når det snør konstant må vi være fleksibel. Først brøyter det på den ene siden, så brøytes det her, sier Flovik med tappert smil.

I dag var det Kim Kvalheim (29) som stod for brøytingen. Han bekrefter at det blir lange dager på fotballstadion når snøværet er som mest.

— Her har jeg holdt på siden klokken klokken halv ni i morgen. Og jeg skal holde på til Finnsnes trener klokken syv i kveld. Banen var helt fin, og så begynte det å snø igjen. Da var det bare å hive seg rundt igjen, sier Kvalheim.

- Det blir lange dager?

— Det går dagen her oppe nå. Men jeg får dra hjem og spise litt, altså. Nå har jeg bare å rydde opp i skavlene bak her med en hjullaster, så er jeg ferdig til i kveld.

Spår lang vinter

For TILs del har det altså blitt to korte treninger de siste to dagene, uten at det bekymrer Flovik.

— Det er snakk om ti minutter. Vi trener aldri mer enn 50 minutter til én time dagen før kamp uansett. Det er helt ubetydelig, forsikrer treneren.

SNØGLEDE: Ingenting å si på humøret til hjemvendte Morten Gamst Pedersen da snøværet meldte seg på Alfheim igjen. Foto: Lars Eidissen

Og værforholdene ser han liten grunn til å klage på.

— Vi bor i Nord-Norge, er nordlendinger og er i mars måned. Da vet vi at vi har en måned igjen med snø og vinter, sier han.

Sjefen overtar

Men Kim Kvalheim har sett nok av et snøkledd Alfheim for en stund. På kampdagen er det sjefen, Lars Liland, som er tilstede og vil brøyte etter behov.

— Jeg har andre planer, så jeg får ikke dratt på denne kampen. Men kanskje blir det på det neste, sier Kim Kvalheim med et smil.