Start — Bodø/Glimt 6-0 (2-0)

KRISTIANSAND: 19-åringen hadde både scoring og tre målgivende pasninger, og viste at han kan tilføre Start-laget mye i 2015-sesongen, spesielt offensivt. Han fikk karakteren ni på Fædrelandsvennens spillerbørs for innsatsen.

Rindarøy, som er kjent for sin fart, fosset i angrep hver gang han hadde muligheten, noe som også resulterte i flere gode sjanser til vertene.

Molde-spilleren var sågar nære ved å gi Start ledelsen etter 17 minutters spill. Espen Børufsen leverte en glimrende takling, og Start kunne kontre. Ballen ble etter hvert trillet fint ut til Rindarøy på kanten, og han klemte til med venstreslegga si. Skuddet var knallhardt, men Lasse Staw var raskt nede, og fikk reddet til corner.

Drømmescoring

Rindarøy, som spilte venstreback de første 45 minuttene, ble dyttet over på høyrebacken etter hvilen. Det tok ikke lang tid før han presenterte seg der heller. Etter sju minutters spill av omgangen fikk han ballen av Børufsen, og fyrte løs fra 30 meters hold. Ballen gikk rett i krysset bak en sjanseløs Staw. En herlig scoring av prøvespilleren fra Molde.

IMPONERTE: Ole Martin Rindarøy. Foto: Håvard Karlsen

Også den andre prøvespilleren Andreas Hollingen gjorde et godt inntrykk søndag. 20-åringen fikk 45 minutter mot Glimt, og avslørte at han er en fotballklok midtbanespiller med et godt overblikk og en fin pasningsfot. Hollingen skaffet også frisparket i forkant av Gudmundur Kristjanssons 1-0-mål.

Frispark-mål av kapteinen

Scoringen til Kristjansson kom etter at Start fikk frispark 27 meter fra målet til Glimt etter en halvtimes spill. Starts kaptein tok to stegs tilløp, og skrudde frisparket i det venstre hjørnet til Staw. Glimt-keeperen fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å forhindre at det ble mål.

Start doblet ledelsen åtte minutter senere. Vertene fikk et hjørnespark etter at Staw klarte å rote et tilbakespill utover kortlinja. Rindarøy tok dødballen, og slo den hardt på første stolpe. Der ventet Bismark Acosta, som satte ballen i mål fra kloss hold.

Rindarøy sørget for 3-0 med sitt langskudd i krysset etter 52 minutter. Det neste siste målet ble satt inn av Glimts Ulrik Saltnes da han headet ballen bak sin egen keeper etter 59 minutter.

Rindarøy hadde mer på lager, og da 84 minutter var spilt, serverte han en fantastisk pasning i bakrom til innbytter Lasse Sigurdsen, som satte ballen iskaldt forbi Glimts sisteskanse.

Robert Sandnes avsluttet festen på Sør Arena da han hamret ballen i krysset etter 89 minutters spill.

Solid kamp

Søndagens kamp var alt i alt meget oppløftene for Mons Ivar Mjeldes menn. Start var solide defensivt, bortsett fra helt i begynnelsen av oppgjøret, hvor Glimt var nære ved å ta ledelsen. Offensivt var det nesten en fest fra Start til slutt.

Når det gjelder de to prøvespillerne fra Molde, gikk de rett i samtaler med Start-ledelsen og trenerteamet etter oppgjøret. Skal innsatsen i treningskampen mot Glimt, samt treningsuka i forkant legges til grunn, blir begge å se i Start-drakt i 2015-sesongen.

Rindarøy viste i hvert fall at han er en klar forsterkning til årets tropp.

Kampfakta

Treningskamp på Sparebanken Sør Arena.

Mål: 1-0 Gudmundur Kristjansson (30), 2-0 Bismark Acosta (38), 3-0 Ole Martin Rindarøy (52), 4-0 selvmål Ulrik Saltnes (59), 5-0 Lasse Sigurdsen (84), 6-0 Robert Sandnes (89).

Gult kort: Alex De John, Papa Ndiaye

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Bodø/Glimt: Lasse Staw - Zarek Valentin, Vieux Sane, Brede Moe, Ruben Imingen - Ulrik Saltnes, Papa Ndiaye, Henrik Furubotn - Morten Konradsen, Alexander Sørloth, Ulrik Berglann.