— Det var veldig nære. Jeg hadde troen på poeng da vi gikk opp i 2-1, men det holdt ikke helt. Vi var litt sløve på noen avgjørende dødballsituasjoner, sier kaptein Rolf Daniel Vikstøl.

Start, som sto med 13 kamper uten seier, klarte å demme opp for Stabæk innledningsvis i oppgjøret på Nadderud. Mannskapet til Bård Borgersen lå lavt og kompakt, noe som gjorde at vertene ikke klarte å få i gang sitt eget spill.

— Det var en av våre bedre bortekamper den siste tiden, så vi har mye å bygge videre på, sier Vikstøl.

— Inngangen til dette, var at vi skulle være litt mer kompakte og defensive, for så å kjøre kontringer og dødballer. Det lyktes vi 100 prosent med, sier trener Bård Borgersen.

Det har han helt rett i. Start scoret på en god kontring, og på en perfekt slått dødball. Defensivt var det verre.

— Vi hadde ikke planlagt å slippe inn på dødball, sier Borgersen.

Annulert scoring

Sørlendingene skulle ha tatt ledelsen etter 13 minutters spill etter at Andreas Hollingen satte ballen i mål. Linjedommeren mente imidlertid at 21-åringen var i offside, og annulerte scoringen. Tv-bildene viste imidlertid at det var en feilaktig avgjørelse.

— Det er synd, men lag i motgang får ikke sånt med seg. Når vi slipper inn tre, er det ikke ufortjent at vi taper, sier Kristoffer Ajer.

Etter 31 minutter kom 1-0 til Stabæk. Luc Kassi var målscorer, etter at Alex De John misset i markeringen etter en dødball. Rett før pause scoret Mads Stokkelien 1-1 – hans første scoring etter å ha kommet tilbake til Start i sommer. Vikstøl slå den målgivende pasningen. Tre minutter etter pause headet Vikstøl inn 2-1, og Start hadde snudd kampen.

— Det er alltid gøy med scoring og målgivende, men det er surt når vi ikke får med oss poeng, sier Vikstøl.

- Unødvendig og leit

Ledelsen varte i bare i fem minutter. Kamal Issah fikk ballen innenfor Starts 16-meter, han fikk vende, og plasserte ballen nede i det venstre hjørnet for Håkon Opdal.

Åtte minutter før slutt kom avgjørelsen på nok en dødball. En corner ble klarert rett i føttene på Ville Jalasto, som smelte ballen i mål fra 17 meters hold.

— Vi er nære ved å vinne over Stabæk. Grunnen til at vi ikke gjør det, er at vi slipper inn to dødballmål, og det føler vi i ettertid er veldig unødvendig og leit, sier Borgersen, som uansett hadde mye positivt å ta med seg fra søndagens kamp.

— Det er synd å si det etter hver kamp, men vi har alle muligheter. Vi er foran Mjøndalen, så må vi bare sørge for at vi gjør det også etter siste seriekamp, sier Borgersen.

Det blir enten kvalik eller nedrykk på Start nå. Det avgjøres neste helg når Molde kommer på besøk til Sparebanken Sør Arena. Mjøndalen, som er poenget bak Start, har en tøff bortekamp mot Viking.

— Det er åpent, men vi har stor tro på at vi skal sikre kvaliken. Vi har alt i våre egne hender, og alt er opp til oss selv. Det er i hvert fall en god følelse, sier Vikstøl.