Start i nedrykkstrøbbel: - Utilgivelig å slippe inn to mål på dødball

Start-trener Bård Borgersen var sint på måten laget hans slapp inn målene.

STABÆK — START 3-2

BÆRUM (fvn.no): Start tok ledelsen 2-1 borte mot Stabæk tidlig i 2. omgang, men etter det hadde nærmest ikke Start ballen inne på vertenes banehalvdel. Stabæk utnyttet de sjansene de fikk og vant 3-2. — Jeg er skuffet, men så synes jeg guttene jobbet veldig godt. Vi var lojale til kampplanen, men måten vi slapp inn målene var for dårlig. Det er utilgivelig å slippe inn to mål på dødball, sier trener Bård Borgersen til C More etter kampen.

— I perioder i 1. omgang hadde vi noen gode kontringer og skapte noen gode sjanser. Så ble vi for feige etter pause som gjorde at vi fikk et trykk imot oss. Så skjedde det som ikke skal skje, at vi slapp inn mål på to dødballer, sier Mads Stokkelien.

Feilaktig annullert scoring

Start åpnet kampen bra i Bærum og skulle tatt ledelsen etter 13 minutter. Kristoffer Ajer spilte gjennom Andreas Hollingen, som elegant sendte ballen forbi keeper Mande Sayouba. Men feiringen ble raskt stilnet da linjemannen var oppe med flagget. Reprisene viste at den avgjørelsen var feil.

Etter halvtimen passert var det vertene som tok ledelsen. En corner ble slått over samtlige Start-spillerne, som ikke plukket opp Luc Kassi på bakre stolpe – som bredsidet ballen i lengste hjørne.

Rett før pause utlignet Start. Mads Stokkelien har fått mye tyn for ikke å ha scoret siden hans comeback i Start denne sesongen, men endelig satt den for Hånes-gutten. Et strålende innlegg fra Andreas Hollingen fant Stokkelien inne i feltet og han sørget for at lagene var like langt midtveis.

Drømme-Start på omgangen

Og bare tre minutter etter sidebytte var resultatet snudd på hodet. Igjen var det Hollingen som skrudde ballen inn i feltet og på nærmeste stolpe stusset kaptein Rolf Daniel Vikstøl inn 2-1 til gjestene.

Men sørlandsjubelen ble kortvarig. Kamal Issah ble spilt fri inne i feltet, vendte bort Jørgen Hammer og satte ballen til venstre for Håkon Opdal.

Med 11 minutter igjen av kampen hadde C More et intervju med Starts assistenttrener Mattias Andersson. Han sa: «Nå satser vi på å holde det ene poenget vi har.»

Start hadde spilt defensivt i hele omgangen og bare slo ballen unna nærmest hver gang de fikk tak i den. Det straffet seg tre minutter etter intervjuet med Andersson. Etter en corner havnet ballen hos Ville Jalasto som med venstrefoten fant nettmaskene bak Opdal, og fastsatte sluttresultatet til 3-2. Dermed har Start nå gått 14 kamper på rad uten seier. Takket være Aalesund, som slo Mjøndalen 2-1 borte, ligger Start fortsatt på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Mjøndalen.

Neste helg avgjøres hvilket lag som skal spille to kvalikkamper mot 1. divisjonsmotstand og hvilket lag som må ta turen ned en divisjon. Da møter Start formsterke Molde hjemme, mens Mjøndalen skal til Stavanger og møte Viking.