TRONDHEIM (adressa.no): 1-1-kampeni Sogndal er for lengst glemt: Etter 3-1-seieren over Stabæk, og 11-1 i målsjanser, er selvtilliten stor og stemningen god i RBK-troppen før kveldens møte med tabelljumbo Start i Kristiansand.

Sørlendingene har null seire og fem tap så langt, og har kun scoret fem mål på de ni første kampene.

Så har da heller ikke RBK-trener Kåre Ingebrigtsen brukt så mye energi på nettopp Start foran kampen:

— Nei, vi tar ikke hensyn til Start. Dette handler om oss selv, og hvordan vi skal framstå, sier Bruttern til adressa.no

Spesiell kamp for Matthias Vilhjalmsson:

I ræva på Gytkjær

Samtidig måtte RBK-treneren tåle et aldri så lite åpningssjokk i forrige bortekamp, da Sogndal scoret etter åtte minutter og kjørte de første 60 minuttene av oppgjøret.

— Men man kan si at Sogndal var tjuvheldig som fikk den goalen; skuddet er jo på vei utafor før det treffer Christian (Gytkjær) i ræva, sier treneren om det.

Det er uansett betimelig å spørre RBK-treneren om laget nå har snakket om hvordan de skal opptre, dersom samme scenario oppstår i kveld. Mot et desperat Start, som kommer til å prøve seg på hjemmebane – akkurat som Sogndal.

Rosenborg havnet under også mot Tromsø på Alfheim, men snudde til 1-2 blant annet ved ikke å bli oppkavet – slik spillerne ble på 0-1 i Sogndal.

Ekspertene om den spesielle overgangen:

— Mål endrer ingenting

Her er Brutterns tanker rundt et slikt scenario:

— Vi må være forberedt på at motstanderen kan score, men har ikke snakket spesifikt om Sogndal internt. Vi har snakket om Rosenborg, og hvordan vi skal fremstå uavhengig av resultatet. At mål ikke endrer noe som helst på måten vår å tenke eller spille på. Vi må spille som rosenborg skal gjøre, og ha 100 prosent fokus på det. Uansett om Start scorer, forklarer Bruttern.

Og legger til:

— Det handler om ikke å bli stresset.

Ingen store endringer

I en hektisk mai måned kan man også si at et «Bruttern-grep» før kampen i Kristiansand er å holde mest mulig på den elleveren som startet mot Stabæk. Treneren har i hvert fall ingen planer om å forandre mye på laget. Det er allerede kjent at Pål André Helland er uaktuell til kampen. Men det var han mot Stabæk, også.

— Det blir ikke så mye rullering. Det er en stund siden vi spilte kamp sist, og for oss føles det tettere med ny kamp på mandag igjen (16. mai mot LSK). Så det blir heller et spørsmål om hva vi gjør inn til det oppgjøret, sier han.

Ingenting under treningen tirsdag tilsa at en startellever var klar, men vi prøver oss dermed med følgende:

Andre Hansen – Jonas Svensson, Holmar Örn Eyjolffson, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik – Gudmundur Thorarinsson, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø – Elban Rashani, Christian Gytkjær, Yann-Erik de Lanlay.

PS! Mike Jensen soner for tre gule kort.