KRISTIANSAND (fvn.no): I fjor slet Start med å holde ut i fulle 90 minutter.

Søndag viste de at laget i år har et helt annet fysisk grunnlag da de valset over Bodø/Glimt — som er tippet jevnt med Start - i 2. omgang.

Grunnen til det mener spillerne selv er den økte treningsmengden som trener Mons Ivar Mjelde har pålagt dem. Flere ganger i sesongoppkjøringen har laget hatt doble treningsøkter hver dag - det har ikke vært en vane tidligere.

— Det å trene er både gratis og gir gode resultater. Jeg føler vi er langt bedre trent i år enn i fjor, sier Mjelde.

Helt annet Start-lag

Skrur man klokken tilbake til fjorårets sesong i eliteserien gjentok historien seg ofte: Start gikk ut i hundre og tok ledelsen, men utover i kampen gikk laget tomme for krefter og klarte sjelden å holde kampen ut med de tre poengene i behold.

Søndag var historien en helt annen. Etter noen gode første 45 minutter, fulgte laget opp med en enda bedre 2. omgang. 2-0-ledelse ble til 6-0-seier da sørlendingene malte Bodø/Glimt i senk på Sparebanken Sør Arena søndag.

— Den økte, fysiske treningen vi har hatt i vinter har hatt veldig mye å si. Det var en av grunnene til at vi i dag klarte å score fire mål i 2. omgang, sier Robert Sandnes, som rundet av scoringsbonanzaen på vakkert vis da han hamret ballen i krysset fra 25 meter.

— Vi har trent godt i hele vinter, og spilt mye fotball. Som resultatene fra oppkjøringen viser, er alle i bra form. Økningen i treningsmengden kommer forhåpentligvis til å hjelpe oss i sluttminuttene, når motstanderne blir slitne, sier kaptein Gudmundur Kristjansson.

- Få satt forsvarsspillet

Kaptein Gudmundur Kristjansson åpnet ballet da han skrudde et frispark over muren og ned i Lasse Staws venstre hjørne. Selv om han synes det er moro å se laget score mye mål, er det viktigste å holde nullen og spille bra defensivt.

Start var, sammen med Bodø/Glimt, fjorårets dårligste lag når det kom til antall innslupne mål. Totalt måtte Starts keepere plukke 60 baller ut av nettet.

— Det er viktig nå som sesongen snart starter at alle viser at de ønsker å kjempe om en plass på laget. Vi er i bra form, og defensivt er vi bedre enn i fjor. Vi var gode offensivt i dag, men fremover var svake mot Odd (0-1) sist. Men vi viser igjen at vi er gode bakover, for vi har sluppet inn ganske få mål hele vinteren gjennom. Det viktigste for oss er å få satt forsvarsspillet, og det føler jeg vi har klart, sier Kristjansson.