Start — Bodø/Glimt 6-0 (2-0)

KRISTIANSAND (fvn.no): - Vi hadde god kontroll den omgangen jeg spilte stopper. Vi jobbet godt som lag, og var kompakte og gode i forsvar. Det var gøy å spille stopper, sier Vikstøl etter Starts 6-0-seier over Glimt i sesongoppkjøringens siste treningskamp mot eliteseriemotstand på eget kunstgress.

Vågsbygd-gutten har i alle år spilt venstreback siden han kom inn på Starts A-lag i 2008. Søndag startet han kampen i midtforsvaret, sammen med Bismark Acosta, fordi Mjelde ikke er fornøyd med dekningen han har på stopperplass.

vrgrtg.jpg

— Midtstopperne våre trenger også konkurranse, og vi trenger flere strenger å spille på. Jeg måtte vite hva vi kan gjøre dersom vi får skader eller karantener. Derfor ville jeg se Rolf Daniel som midtstopper. Han klarte seg godt på trening, og han klarte seg meget bra som stopper i kamp også. Han har en dimensjon med venstrefoten sin, at han kan vende spillet, sier Start-treneren.

Kan bli flere kamper

Ettersom Mjelde likte det han så av backen i midtforsvaret, kan det fort gjenta seg når sesongen starter 7. april.

— Jeg testet ut en del ting mot Glimt, som vi fikk veldig gode svar på. Det var helt bevisst for fremtiden at vi gjorde dette. Vi trenger konkurranse på flere plasser.

- Det er ikke gitt at Vikstøl kommer til å spille venstreback, dersom Rindarøy kommer?

— Nei. Alle må tåle konkurranse, og jeg ser ikke for meg at alle spiller alle kampene, fordi kampprogrammet er knalltøft spesielt i april og mai. Da må vi ha flere å spille på, sånn er det bare.

Mye positivt

Vikstøl var godt fornøyd med gjennomføringen til laget i massakren mot Glimt.

— Det var en veldig bra kamp. Vi skapte en drøss med sjanser, og kunne fort scoret enda flere mål. Men dette var bare en treningskamp, og vi tar ikke av fordi vi vant så mye, men det var mye positivt å ta med oss fremover, sier venstrebacken – og midtstopperen.