Brann Stadion (bt.no): Branns tre siste signeringer, kommer alle fra Start. Først Amin Nouri for et par uker siden. Så Bismark Acosta og Alejandro Castro nå. De presenteres på Stadion fredag ettermiddag.

På ledersiden i Brann sitter Robert Hauge – som var i trenerteamet til trioen inntil i fjor høst, da han forlot Start for igjen å bli Brann-mann.

— Hauge har regien, skriver BTs kommentator Tore Strand om klubbens innkjøpspolitikk fredag.

Og Hauge snakker gjerne om de ferske Brann-spillerne, hentet fra gamleklubben.

— Vi har sikret oss to bra spillere. Jeg vil betegne Bismark Acosta som en av de fremste midtstopperne i Norge. Alejandro Castro har noe uforløst ved seg, sier Hauge.

Han utdyper om begge to.

— Acosta har vært sentral i Start-laget. En klippe som leverte der fra første stund. En veldig duellsterk og rask stopper, som også kan brukes som defensiv midtbanespiller. Da jeg var i Start brukte vi ham i den rollen noen ganger. Han er en som gjør få feil når han spiller fotball.

Om Castro sier han:

— Det er en spiller som er god inne i 16-meteren, han kommer til mange sjanser og setter opp sjanser for andre. Så er han flink til å holde på ballen. Et aggressivt oppspillspunkt som liker å krige. Det gjør vondt å spille mot ham.

- Han har ikke slått helt til i Norge?

— Nei, det er riktig. Han var rett og slett ikke forberedt på de fysiske kravene i eliteserien, da han kom. I tillegg fikk han en kneskade, som satte ham litt tilbake. Men får vi brukt ham riktig, kan han bli god. Han er også fantastisk som type.

Castro behersker engelsk meget godt, i motsetning til Acosta. Men sportslig er det altså sistnevnte som har etablert seg best i Norge. De to ble fredag hentet på Flesland, av fungerende sportssjef Rune Soltvedt.

Deretter fulgte medisinske tester, før de ble presentert for pressen på Stadion.

BT kommer med mer om overgangene

  • Fredag ettermiddag ble det klart at Branns kamp mot Hammarby lørdag går som planlagt. Brann har ordnet seg transport fredag kveld.