Lørdag tok Start en etterlengtet seier borte mot Haugesund, etter kun å ha tatt ett poeng på sine fire foregående kamper.

— Det var på tide at vi vant igjen. Etter en så tung tid, er det rart å få en suksessopplevelse igjen, sier Michael Christensen.

Starts danske midtstopper skal ha sin del av æren for at klubben holdt nullen for første gang i eliteserien denne sesongen.

Mons Ivar Mjelde (t.v.) og Odd Berg (t.h.) ledet en rolig trening preget av godt humør mandag. Foto: Håvard Karlsen

— Alle i klubben har jobbet hardt i lang tid, men det har ikke ført til nok poeng. Det var deilig å vinne igjen, sier Christensen.

- Mer energi nå

Start har kjørt i gang et billettkampanje som skal fylle Sparebanken Sør Arena til neste hjemmekamp mot Strømsgodset. Klubben tilbyr hver sesongkortinnehaver fem gratisbilletter.

— Det hadde vært bra om det kom masse mennesker for å støtte oss, så får vi vise godt spill for en gang skyld. Vi har masse energi nå, og jeg håper denne seieren gjør at vi kan slippe oss litt mer løs, sier Christensen.

Video: Høydepunkter Haugesund-Start 0-2

Han erkjenner at det har vært tungt å være Start-spiller de siste ukene.

— Vi har virkelig følt presset i den tunge perioden, selv om vi kanskje har sagt at vi ikke har det. Jeg håper vi kan gi publikum en god kamp, og en seier søndag , sier Christensen.

Start har solgt rundt 3200 sesongkort i år. Dersom alle utnytter tilbudet, bør det bli godt over 10.000 tilskuere mot Strømsgodset.

— Det er lenge siden jeg har spilt for så mange, sier Christensen.

Vil underholde hjemme

Mons Ivar Mjelde ser at humøret til Start-spillerne er på topp akkurat nå.

— Det så vi også på den siste treningen før Haugesund-kampen, med god kvalitet på økta. Men det henger sammen med å vinne fotballkamper. Det frigjør mye mer energi enn å tape fotballkamper, sier Start-treneren.

Nå begynner jakten på seier nummer to på rad.

— Vi må jobbe like mye på hjemmebane, som vi har gjort på bortebane. Jeg synes vi har utstrålt mye mer energi på mange av bortekampene vi har spilt. Det skal være litt motsatt. Vi ønsker å vise oss fra vår beste side foran eget publikum, sier Mjelde.

Mjelde har et håp om at Start-supporterne kjenner sin besøkelsestid søndag.

— Det vil inspirerer oss, og vil gjøre at energinivået minst kommer opp på det nivået vi viste mot Haugesund. Da lever alltid muligheten for å vinne fotballkamper. Jeg håper virkelig at stuntet og prosjektet vi legger opp til blir vellykket, sier Mjelde.