Starts 32-åring holdt nullen for første gang i serien siden siste runde i 2013. — Høsten 2013 holdt vi nullen gangske mange ganger.. Da var vi inne i en god stim. Det hadde ikke vært å forakte det, sier Opdal.

Opdal leverte nok en god kamp mellom stengene til Start lørdag, men kan sende en stor takk spesielt til de fire spillerne som var rett foran ham.

— Det var en upåklagelig innsats. Vi viste offervilje. Michael (Christensen) og Alex (De John) foran meg, var gode i posisjonsspillet, og var alltid tett på spissene til Haugesund, og ga de lite rom. Det er veldig, veldig bra, sier Starts sisteskanse.

Haugesund kjørte kampen fra start lørdag, og kunne fort ha ledet til pause. Opdal hadde en kanonredning like før hvilen da danske Søren Christensen var alene gjennom.

God Vikstøl

Rett etter pause scoret Krisoffer Ajer 1-0, og da fikk Start kampen mer og mer inn i sitt spor.

— Vi klarte å få 2-0 på slutten, og vi forsvarte oss ikke inn til en 1-0-seier. Alt i alt synes jeg vi vant fortjent, sier Opdal.

Rolf Daniel Vikstøl var andreomgangens gigant, og leverte flere viktige blokkeringer og klareringer.

— Rolf er en stabilt god spiller, og defensivt er han virkelig nådeløs, sier Opdal.

Start kriget eksemplarisk gjennom samtlige 90 minutter lørdag.

Nivået som trengs

— Er det sånn dere skal komme dere ovenpå igjen?

— Kriging og kjemping må være der. Vi må skjønne hva som kreves for å holde nullen i en eliteseriekamp, for dette kreves hver gang. Lagene sloss for poengene, og man er nødt til å ha denne innsatsen hver gang for å komme fra det med null eller kanskje bare ett baklengsmål, sier Opdal.

I de foregående kampene har Start gitt bort ballen altfor tidlig – og altfor ofte. Mot Haugesund klarte laget å ta vare på ballen i lengre perioder.

— Innsatsen har vært der hele tiden, men mot Haugesund fikk vi roet oss ned i perioder, og hatt ballen selv. Da blir det lettere å gjøre ting 100 prosent, da det blir et trykk på deg. Det er jo litt av nøkkelen, sier Opdal.

Økt selvtillit

Alex De John var også godt fornøyd med laginnsatsen lørdag.

— Alle 11 som var på banen visste at vi trengte disse tre poengene, og alle jobbet knallhardt gjennom samtlige minutter, sier amerikaneren.

— Hva gjør dette med spillerne , tror du?

— Selvtilliten vår får seg et løft, og det er veldig viktig for oss nå, sier De John.