KRISTIANSAND (fvn.no): — Jeg er veldig fornøyd, sier Mattias Andersson.

Svensken tok over som Fløy-trener da klubben avsluttet kontrakten med Tommy Taylor etter 2-3-tapet mot Vindbjart 30. april.

Nå har Andersson hentet de to første forsterkingene til klubben. Torsdag ble både Magnus Hallandvik og Peder Karlsen klare for Fløy. Begge har i utgangspunktet kontrakter ut sesongen. Duoen har spilt under Andersson i Start 2. — Begge har toppidrettskultur i blodet etter å ha vært i Start, og begge har ambisjoner om å bli eliteseriespillere på sikt. Det er ambisiøse gutter, som kommer til å heve nivået på trening, og gjøre konkurransesituasjonen tøffere, sier Andersson.

Har du sett denne?

Hallandvik har tidligere spilt i Vigør, og meldte overgang til Start før 2015-sesongen. Spissen har trent flere ganger med Starts A-lag.

— Han er en spiss som er god til å avslutte i boksen, men han er kanskje bedre som mellomromsspilller, hvor han er flink til å finne riktig posisjon, sier Andersson.

Han beskriver Peder Karlsen på følgende måte;

— Peder er vanvittig rask, og han har en god venstrefot når han kommer i avslutningsposisjon, sier han, og legger til at det er bra at to lokale talenter veldig Fløy.

— Fløy skal være det naturlige valget for de beste unge spillerne som ikke spiller eliteseriefotball for Start, sier han.

Start-sjefene er positive etter tapet mot Rosenborg:

Vindbjart-interesse

Vindbjart skal også ha vært interessert i duoen, og Hallandvik hadde et møte med Vennesla-laget før han ble klar for Fløy.

— Det kommer flere unge spillere inn i sommer, sier Andersson, uten å ville utdype mer.

Dagfinn Grastveit er leder av seniorstyret i Fløy. Han er godt fornøyd med de to nye.

— VI har fått to gutter som Mattias kjenner veldig godt. De blir med å skape konkurranse og øke bredden i vår tropp, sier Grastveit.

- Betyr signeringen av Mattias Andersson at dere får et tettere samarbeid med Start?

— Det ligger ingen føringer der, men vi håper selvfølgelig det. Vi vet at Mattias har god oversikt over unge lokale spillere. Det er noe vi har vært litt «short» på tidligere, og som blir viktig for oss, svarer Grastveit.

En av de to vil gå rett inn på laget i oppgjøret mot Asker lørdag.

— Det er usikkert om Torjus Kydland rekker kampen. I tillegg er både Rasmus Repstad og Joachim Eriksen skadet. Når alle er klare, vil åtte spillere konkurrere om fire posisjoner, sier Andersson.

Jakter årets første seier

- Hva tror du om mulighetene for årets første seier?

— Jeg er alltid positiv med tanke på laget. Vi møter et lag som har scoret seks, og sluppet inn fem. De har fått en bra start, og det blir naivt å tro at vi får mange muligheter til å score, sier Anderson.

- Hvordan har den første tiden i Fløy vært?

— Det har vært veldig bra. Jeg trives med både spillergruppa, og de andre som er rundt laget. I tillegg liker jeg meg på Flekkerøy. Dette har gitt meg masse energi, og lyst til å utvikle både meg og laget, sier Andersson.

Fløy bestemte seg for å avslutte kontrakten med Morten Halvorsen tidligere i uka. Han har vært Tommy Taylors assistent.

— Når jeg kommer inn, er det en ny start. Jeg har ikke noe personlig mot Morten, men det er stor forskjell mellom oss, både i bakgrunn og alder, sier Andersson.

- Er det aktuelt å hente inn Joey Hardarsson som assistent?

— Jeg kommer veldig godt overens med Joey, men han har ikke kapasitet til å ta denne jobben 100 prosent. Jeg kommer til å ta tak i dette til uka, og finne ut hva vi skal gjøre, sier Andersson.

- Blir det noen fra Start?

— Nei, det er ikke aktuelt, sier Andersson.