Han har ennå ikke fått juble for tre poeng som Start-trener i eliteserien. Søndag kommer Sogndal på besøk, et lag som ligger på niendeplass, 18 poeng foran Start.

Sørlendingene har åtte poeng på sine 20 kamper, og ligger helt sist. Start har ikke vunnet i eliteserien på 35 forsøk.

— Jeg er kjempeoptimistisk for søndag. Guttene virker konsentrerte og giret på å vinne kamp. Det er det eneste som skal stå i hodet på oss inn mot søndag, sier Steinar Pedersen.

— Hvordan har du klart å få det inn i hodet på spillerne?

— De fikk en fikk seg en god opplevelse sist. Da fikk de en følelse av at det lønner seg å ta to steg fram, i stedet for to tilbake. De så også at det lønner seg å være god med ball i eget lag, skape sjanser, holde trykket, og bruke ballen selv, sier Pedersen.

Les også:

— Trykk og duellspill

Andreas Hollingen sier det vil være en giret Start-gjeng som løper ut på Sparebanken Sør Arena mot Sogndal.

— Vi gleder oss til å vise oss fram igjen på hjemmebane. Jeg føler vi kan ta med oss mye positivt fra andreomgangen mot Strømsgodset. Da klarte vi å slippe oss mer løs, sier Hollingen.

Start møter et litt annerledes lag søndag.

— Det blir litt mer trykk og duellspill. Vi må i hvert fall matche de på det, så kan vi begynne å spille bra fotball, sier Hollingen.

Andreas Holllingen forventer en tøff kamp mot Sogndal søndag. Her er han i aksjon mot Odd.

— Steinar sier vi skal vinne, så da må vi bare gjøre det. Tre poeng er det eneste som gjelder på søndag, sier Henrik Robstad.

Han understreker at Start har hatt mange gode prestasjoner i det siste.

— Men det gir ikke mye poeng. På søndag må vi vise at vi kan klare å ta alle tre, sier Robstad.

Jakter tidlig scoring

Start har flere ganger denne sesongen gått høyt ut før kamp, og sviktet i selve kampen. Et godt eksempel er da bunnkollega Stabæk kom til Sør Arena og banket Start 5-0. — Vi har ofte kommet bakpå i kamper vi må eller bør vinne. Vi må prøve å få det første målet søndag, det blir viktig. Da kan vi slippe ned skuldrene, og ikke jage mot et fysisk sterkt lag. Da kan det bli tøft, sier Hollingen.

Sogndal har mistet en av sine viktigste spillere i sommer. Babacar Sarr, som var i Start fra 2013 til sommeren 2014, gikk til Molde i slutten av juli.

— De har klart å opprettholde en del av trykket i spillet sitt uten ham, og de har et spisspar som jobber hardt, sier Pedersen.

Sannsynlig Start-lag (4-3-3): Håkon Opdal - Eirik Wichne, Tapio Heikkilä, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad - Dulee Johnson, Andreas Hollingen, Chidiebere Nwakali - Jibril Bojang, Dennis Antwi, Espen Børufsen.

Jibril Bojang etter torsdagens trening. Søndag starter han trolig mot Sogndal på hjemmebane.