LA MANGA (Aftenposten): Start-profilen ankom La Manga torsdag hvor klubblaget Start lader opp til den norske sesongstarten. Full av inntrykk og opplevelser etter en hektisk svipptur til Glasgow.

— Det var helt fantastisk. Det er en stor klubb med stolte tradisjoner, mange gode spillere, et stort støtteapparat, jeg gleder meg masse til å ta fatt på dette, sier Ajer til Aftenposten.

LES OGSÅ:

— Fotball betyr alt der

Han fikk noen minutter mot Sarpsborg i treningskamp torsdag kveld. Og Start får nyte godt av den høyreiste unggutten før han til sommeren slutter seg til det skotske storlaget.

Da forlater Ajer en landsdel hvor religion står sterkt, til en by hvor fotball er religion.

— Det blir helt sinnssykt. Fotball betyr alt der. Jeg ble kjent igjen på gaten med en gang etter jeg hadde signert for Celtic. Å skulle spille for 60.000 tilskuere, da har man kommet et stykke i karrieren, sier Ajer og smiler.

Han vet at det følger press med en slik jobb. Det vet også manager Ronny Deila. Som er under press. Den tidligere Strømsgodset-treneren må vinne cupen og ligaen. Uten to pokaler blir det storm i kastene.

Sikker på at sjefen får bli

Men Ajer er ikke redd for at sjefen skal få fyken.

— Nei, det er jeg ikke redd for. Jeg er sikker på at han beholder jobben. Han er en fantastisk trener som nyter stor tillit i klubben og spillergruppa. Jeg er ikke redd for min egen posisjon fordi han henter en norsk spiller, liksom.

Deila sier han hadde fulgt godt med på 17-åringen.

Og Ajer er glad for de norske innslagene i klubben han har signert en fireårsavtale med.

Hørte på rådet fra Stefan Johansen

— Deila var viktig. Men det var ikke bare på grunn av at han er manager der jeg signerte med dem. Jeg hadde en god prat med ham, han er en veldig fin trener. Og så er det flere nordmenn i støtteapparatet. Og så er Stefan Johansen der og Mikael Lustig (tidligere Rosenborg-back fra Sverige, red.anm.)

- Har du snakket med Stefan Johansen?

— Ja da, jeg snakket mye med Stefan da jeg var der på prøvespill og nå sist. Han er en veldig fin fyr. Han mente dette ville være et riktig valg for meg. Så da hørte jeg på Stefan. Det er et høyere nivå enn jeg er vant til, men samtidig et nivå jeg kan beherske og utvikle meg videre på

- Elsker press

- Hva tenker du om presset som vil komme på deg etter hvert?

— Jeg elsker det. Det er en del av det, og det er man bare nødt til å takle, ellers så er det bare å legge opp.

- Hva skal du bidra med i Celtic?

— Jeg skal by på meg selv og utvikle meg. Så må jeg gjøre det jeg pleier å gjøre, trøkke til og vise at jeg vil være med og bidra, sier Ajer.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: