Det har vært noen hektiske dager for Kristoffer Ajer, men torsdag kunne han endelig sette så på flyet til La Manga igjen, vel vitende om at han fra sommeren er Celtic-spiller for fire år fremover.

Tirsdag ble han fraktet vekk fra pressekorpset som møtte han på flyplassen, mens han onsdag kunne sitte på pressekonferanse og fortelle hvor stolt han var. Senere bar det på middag med familien, samt den nye sjefen Ronny Deila.

LES MER OM OVERGANGEN HER:

"L of a signing"

Skotske journalister lot seg imponere, og flere Fædrelandsvennen snakket med hadde fått inntrykk av en moden gutt, som ikke var som 17-åringer flest.

foto
Faksimile Daily Record.

Bildet av Kristoffer Ajer i den grønne drakten er også oppslag på sportssidene i de fleste skotske avisene torsdag.Avisen Daily Record viser seg som den mest kreative, og har på sportsforsiden tittelen "L of a signing", hvor L'en er den tradisjonelle røde man putter bakpå bilruta når man øvelseskjører.

— Ajer skal bruke de fire månedene fram til overgangen klokt: Ved å ta førerkortet og fullføre skoleåret, skriver avisen.

- Skrive Celtic-eventyr

Avisene skriver også at mor Randi og far Jan Tore flytter med Celtics nysignering de første månedene.

— Å bo med moren, som er forfatter, vil hjelpe Ajer skrive et nytt Celtic-eventyr, skriver Daily Record.

foto
Faksimile The Sun.

Tabloidavisen The Sun kjører et stort oppslag på Ajer, med overskriften " Mamma og pappa blir med meg til Celtic...men kjæresten må bli hjemme", og skriver videre:— Celtic har plukket opp Norges mest gærne fotballspiller. Som praktisk talt fikk en dame til å gråte på TV, og ulte som en ulv, skriver avisen, og refererer til da Ajer var med i TV 2- programmet 2 mot 1, hvor fotballspillere blir fjernstyrt til å gjøre de pinligste saker.

- Vil kjenne presset fra forventningsfulle nordmenn

The Evening Times skriver at Ajer har ferdighetene sine fra å se videoer av idolet Patrick Vieira, og siterer Ajer på at han vil være "en leder på banen, med eller uten kapteinsbindet rundt armen"

Så får The Herald avslutte avisrunden med sitt oppslag "Ajer har Champions League i tankene etter overgangen til Celtic".

— Kristoffer Ajer vil, som sin landsmann Martin Ødegaard, kjenne tyngden av presset fra forventningsfulle nordmenn som følger nøye med på utviklingen hans, skriver avisen.

Ajer slutter seg til Start-troppen som møter Sarpsborg 08 til treningskamp på LaManga torsdag kveld.