Det har Fædrelandsvennen fått bekreftet av flere kilder.

NRK meldte fredag at Mjelde er en av de heteste kandidatene til å overta jobben som hovedtrener i Brann. Det stemmer ikke med Fædrelandsvennens opplysninger.

Mjelde er på vei til Haugesund med Start som skal spille kamp mot FK Haugesund lørdag 15.30. Han har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser fredag. Brann kommer trolig til å ansette ny trener i løpet av relativt kort tid.

Trente Brann til gull

Mjelde har sagt, både til NRK og Fædrelandsvennen, at det er hyggelig å bli nevnt som en kandidat. I BA har Martin Andresen, kaptein fra Branns gullag i 2007, uttalt at Mjelde bør ta over.

– Han er en fantastisk trivelig kar, og det er vel det jeg har lyst å si — i dag, sier Rune Soltvedt, Branns fungerende sportslige leder til NRK.

Mjelde trente Brann fra 2003 til 2008. Han tok klubbens første seriegull på 44 år i 2007. Mjelde tok over trenerjobben i Start i 2011. Han har kontrakt med sørlendingene ut året og har signalisert at han trolig ikke blir på Sørlandet etter denne sesongen.

Dersom Mjelde skulle vært i forhandlinger med Brann, måtte klubben ha tatt kontakt med Start angående Mjelde, eller bedt Start om tillatelse til å snakke med hovedtreneren. Det har etter det Fædrelandsvennen vet ikke skjedd.

Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal sier til Fædrelandsvennen at klubben ikke kommenterer spiller— eller trenerlogistikk i klubben.