Espen Hoff og Start har slitt den siste tiden. Her er 33-åringen på torsdagens trening sammen med Solomon Owello (t.h.). Espen Hoff og Start har slitt den siste tiden. Her er 33-åringen på torsdagens trening sammen med Solomon Owello (t.h.). Foto: Håvard Karlsen

Hoff mener Start er preget av de dårlige opplevelsene

Espen Hoff har blitt godt vant til bunnstrid etter at han kom til Start.

— Vi har vært gjennom dette hvert år. Det er nok litt av det samme nå. Vi har litt høye skuldre, og er litt preget av en del dårlige opplevelser, som er naturlig, sier Espen Hoff.

Larvik-gutten kom til Start sommeren 2010. Året etter ble det nedrykk til 1. divisjon. Laget rykket opp igjen i første forsøk, men returen til eliteserien har gitt bunnstrid for tredje sesong på rad.

— Det er bare en ting å gjøre nå. Vi må skape gode opplevelser, og gjøre gode prestasjoner. Vi må bygge hverandre opp, jobbe med spillet vårt, og sørge for at det er solid, sier Hoff, og legger til at han ikke tror det står på arbeidsinnsatsen til spillere.

— Jeg tror alle gjør så godt de kan, men vi er nok litt for redde for å gjøre feil. Det må vi bare få fjernet. Det må være lov å gjøre feil, for det er da vi gjør de mest riktige tingene, sier han.

— Stallen er god nok

I 2013 fikk finske Markus Heikkinen mye av æren for at Start berget plassen. Forrige sesong var det en formasjonsendring som snudde sesongen.

- Hva skal redde dere denne gangen?

— Vi skal kjempe oss gjennom sesongen, men jeg tror alle var innforstått med at det ville bli et vanskelig år for klubben. Det er viktig for oss internt at vi ikke svartmaler situasjonen, men at vi blir enige om hvordan vi skal jobbe oss ut av det, sier Hoff.

- Det har vært mye fokus på økonomien i år. Savner du et større sportsligere fokus?

— Som fotballspiller ønsker man selvfølgelig fokus på det sportslige, men som klubb så får vi stå sammen, og sørge for å komme ut av både den sportslige og den økonomiske mølja, sier Hoff.

- Er stallen god nok til å løfte laget opp av bunnsjiktet?

— Ja, den er det. Vi har den stallen vi har, og den må vi leve med ut sesongen. Det tror jeg skal holde, men vi må få det beste ut av spillerne som er her, og i det siste har vi ikke klart det, sier Hoff.

Video: Høydepunkter Start-Sarpsborg 1-2

Flere karantener

32-åringen må se kampen mot Haugesund på tv etter sitt røde kort mot Sarpsborg 08. Tidligere i sesongen måtte han sone karantene etter å ha sparket Sandefjord-spiller Kevin Larsen.

— Det er beklagelig at sånt skjer, og det er kanskje litt symptomatisk for sesongen. Jeg håper det blir litt mer fokus på det sportslige, sier Hoff.

- Hvordan er sjansene til Start mot Haugesund uten deg og Espen Børufsen?

— De sjansene er gode. Jeg tror vi kommer opp der, og gjør en god jobb. Haugesund har hatt to ok kamper i det siste, men det er ikke et lag som nødvendigvis er så mye bedre enn oss, sier Hoff.