— Det er det jeg vil. Jeg håper det løser seg, sier Fløy-spiss Lasse Sigurdsen til Fædrelandsvennen.

17-åringen spilte spiss da Sørlandslaget tapte 0-3 mot Start fredag kveld. Nå blir trolig spisstalentet, som hadde flere tøffe dueller mot Start-stopper Jesper Mathisen fredag, Start-spiller. Start og Fløy er etter det Fædrelandsvennen vet i forhandlinger om utdanningskompensasjon for 17-åringen, som er en annerledes spisstype enn angriperne Start allerede har i stallen.

— Jeg elsker å løpe i bakrom, sier venstrebeinte Sigurdsen.

Inn i toppspillergruppa?

Også Erlend Segberg, som var en av Sørlandslagets beste spillere mot Start, kan bli Start-spiller.

— Det er det jeg vil nå. Jeg vil gjerne være en del av dette gode treningsmiljøet, sier Segberg og nikker ut mot banen i Sørlandshallen hvor han trente sammen med Starts A-lag mandag.

— Erlend Segberg har virkelig imponert meg her hos oss. Jeg tror både han og Lasse Sigurdsen er på såpass høyt nivå at de bør være her og trene med de beste, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Begge er trolig forespeilet en plass i Starts toppspillergruppe. Der er Eirik Wichne og Adi Markovic fra før.

Aalborg skal ha utdanningskompensasjon

Vigør er i utgangspunktet positive til å slippe Segberg til Start.

— Vi ønsker Erlends beste. Vi er positive til at han skal gjøre det han har lyst til. Hvis han vil det ene eller andre så vil vi legge til rette for det, sier sportssjef i Vigør, Ruben Kleiven.

Han sier Segberg har hatt en positiv opplevelse i Start den siste tiden. 17-åringen, som tidligere har spilt i Aalborg, har trent med a-laget til Start en stund.

Han bekrefter at Vigør er i dialog med Start om Segberg. Klubben har krav på utdanningskompensasjon.

— Ja, vi er i dialog, sier sportsjefen hos bruntrøyene.

Utfordringen for Start er at også Aalborg, som Segberg spilte for noen måneder i fjor, også skal ha utdanningskompensasjon for spilleren. Aalborg har trolig krav på penger enn det Vigør har fordi klubben er på et langt høyere nivå.

Utdanningskompensasjon er i teorien en fastsatt sum, men klubbene har også mulighet til å forhandle frem egne evtaler.