Start-Sogndal 1-1 (fvn.no):

— Målet er gøy for meg, men det holder ikke med uavgjort. Vi har nok av de. Vi trenger trepoengere og vi begynner å få dårlig tid, sier Lars-Jørgen Salvesen, som utlignet for Start, etter 1-1-kampen.

Også i Drammen kom Salvesen inn sist helg, og utlignet til 1-1 mot Strømsgodset. Men dessverre for Start og Salvesen er det så som så nyttig. Start har nå spilt 36 kamper uten seier på rad, og har kurs mot 1. divisjon.

— Vi savner tempo på ball og bevegelse foran ball. Vi står og ser på hverandre, hva vi skal finne på. Vi klarer å spille oss inn i kampen og får mer kvalitet, men det må vare i nitti minutter om vi skal ta tre poeng, sier Espen Hoff.

— Dårlig i gang

Trener Steinar Pedersen var misfornøyd med måten hans lag kom i gang på.

— Vi kommer dårlig i gang allerede fra avspark. Vi klarer ikke å få satt spillet på Sogndals halvdel og få energien vi ønsker. Vi havner på etterskudd og får noen situasjoner som gjør at Sogndal havner foran, da må vi jage igjen. Vi ser tydelig preget ut, sier Steinar Pedersen, Start-trener, før han fortsetter:

Lars-Jørgen Salvesen reddet ett poeng for Start mot Sogndal. Foto: Scanpix

— Det er viktig å komme godt i gang. Mål preger kamper. I vår situasjon preger det oss kanskje mer på grunn av tidligere opplevelser. Jeg er veldig kritisk til måten vi kommer i gang på, så blir vi bedre og bedre utover i kampen. Andre omgangen synes jeg vi klarer å skape litt muligheter og trøkk. Jeg synes vi får en fortjent utligning.Start ligger sist med ni poeng etter 21 spilte kamper. Det er tolv poeng opp til trygg plass med ni kamper igjen.

- Hva tenker du om veien videre?

— De uavgjort-resultatene gir oss ingenting på tabellen, men igjen spiller vi jevnt. Vi skal fortsette, svarer Pedersen.

Sogndal-leieren var fornøyd med å unngå tap.

— Det er bra vi ikke tapte, så vi ble det første laget som tapte mot Start. De kommer til å vinne, sier Eirik Bakke, Sogndal-trener.

Opdal med to gode redninger

Det så lenge ut til at Henrik Furebotns scoring skulle bli det eneste målet i kampen mellom Start og Sogndal. Det kom allerede etter sju minutters spill i oppgjøret på Sparebanken Sør Arena.

Start skuffet — spesielt offensivt - i under store deler av kampen. Laget skapet kun én stor mulighet i løpet av de første 88 minuttene. Vertene ble også snytt for en straffe på overtid av førsteomgangen da Dennis Antwi ble felt innenfor 16-meteren.

Lars-Jørgen Salvesen, som kom inn for en svak Jibril Bojang etter 69 minutter, ville det annerledes. Minutter før slutt fikk han ballen innenfor Sogndals 16-meter, og plasserte den nydelig i hjørnet bak Mathias Dyngeland.

På overtid kunne Start takke en opplagt Håkon Opdal for at det ble ett poeng. Han leverte to gode redninger, og forhindret dermed årets 13 tap for Steinar Pedersens gutter.

Langskudd rett i mål

Søndagens kamp begynte på verst tenkelige vis for Start, med baklengsmål før sju minutter var spilt.

Jibril Bojang lagde et frispark ved sidelinjen midt inne på egen halvdel. Gilbert Koomson tok dødballen, og spilte den til Henrik Furebotn som stod hele alene 30 meter fra Starts mål.

Midtbanespilleren avanserte upresset noen meter, og smelte til. Skuddet gikk helt nede i det høyre hjørnet til Håkon Opdal, og dermed 1-0 til Sogndal. Det var fra såpass langt hold, at en keeper av Opdals kvaliteter burde ha tatt den.

Gigantsjanse for Sogndal

1-0 ble nesten til 2-0 da klokka rundet 19 minutter. Sogndal fikk nok et frispark på kanten. Det ble slått presist inn i feltet av Koomson. På bakerste stod Taijo Teniste helt alene, og headet på mål. Opdal så ut som han ble helt satt og, og ble bare stående og se på ballen som hadde retning mot mål. Heldigvis for sisteskansen gikk ballen i stolpen og ut.

Henrik Furebotn scoret 1-0-målet mot Start. Foto: NTB SCANPIX

Start hadde ikke så mye å fare med offensivt den første halvtimen. Eirik Wichne testet skuddfoten etter 25 minutter, men fikk bare presset frem en retur av Sogndals sisteskanse Mathias Dyngeland på landskuddet sitt fra 30 meter.

Sørlendingen Martin Ramsland kunne fort ha scoret for gjestene da klokka passerte 34 minutter. Det ble lagt inn fra høyresiden, og Sogndal-spissen knuste sin oppasser i feltet, og fikk et godt treff med hodet. Ballen hadde retning mot krysset, men der ventet Opdal, og holdt ballen sikkert.

Snytt for straffe

På overtid fikk Start en gigantsjanse. Først ble Start snytt for en soleklar straffe da Dennis Antwi ble meid ned innenfor 16-meteren. Dommeren lot spillet gå, og ballen gikk til Jibril Bojang. Fra godt hold hamret Oslo-gutten ballen like utenfor med høyrefoten.

— Dommeren får gjøre sine vurderinger. Jeg synes Dennis blir tatt, sier Pedersen.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-1 til Sogndal. Alt i alt en fortjent ledelse halvveis for laget fra saftbygda.

Klarte ikke å skape noe

Start, som leverte en svak førsteomgang, begynte de 45 siste minuttene best. Dog uten å skape de helt store farlighetene.

Sogndal fikk den første sjansen i omgangen da laget fikk kontre etter en ballmiss av Andreas Hollingen etter 57 minutter. Ballen havnet til slutt i beina på innbytter Kristian Opseth, som fikk avsluttet innenfor Starts 16-meter. Skuddet gikk rett på Opdal, som reddet enkelt.

Da 68 minutter var spilt, kom det nok en god sjanse for bortelaget. Ballen ble spilt opp mot Ramsland, som vant duellen, og spilte fri Eirik Birkelund. Han fikk avsluttet fra skrått hold, men satte skuddet sitt meteren over målet til Opdal.

Start dro opp et fint angrep 16 minutter før slutt. Innbytter Lars-Jørgen Salvesen kombinerte fint med Antwi, og ballen havnet til slutt hos Hollingen, som i stedet for å skyte, la inn foran mål. Der fant han ingen medspillere, og Sogndal fikk til slutt klarert.

Antwi gikk i bakken

Seks minutter før slutt gikk Dennis Antwi i bakken etter en hodeduell med Hannu Patronen Det så dramatisk ut, og spillerne ropte etter medisinsk hjelp fra sidelinjen. Det tok ikke lang tid før ghaneseren var oppe igen, og han ble støttet ut av banen.

Både Sogndal-spillere og Antwi begynte å blø fra hodet etter duellen, og Start-spilleren ble ført rett inn i garderoben.

Start kastet innpå Espen Hoff de siste minuttene i jakten på en utligning, og minutter før slutt kom målet. Lars-Jørgen Salvesen scoret igjen, som han gjorde mot Strømsgodset sist, og dermed berget han poeng for Start i andre kamp på rad.

Marerittrekken fortsetter

Forrige gang Start møtte Sogndal (22. mai), tangerte laget Norgesrekorden til Sandefjord med kamper på rad uten (27) å vinne på øverste nivå. Siden har laget spilt ni kamper til uten å få en trepoenger i eliteserien.

Den nye rekorden Start nå innehar er på 36 seriekamper uten seier på rad i eliteserien. Den er det trolig ingen andre lag i Norge som kommer til å slå. Det gjenstår også fortsatt ni serierunder av årets eliteserie...

PS! Dulee Johnson fikk sitt tredje gule kort og må stå over neste kamp mot Bodø/Glimt.

PS! En opptur for Start er at G16-laget er klar for semifinale i NM etter 2-0-seier mot Nøtterøy.

PS! Jerv vant 2-1 over Levanger borte og er på opprykksplass.