Marcus Pedersen måtte gå målløs av banen da Strømsgodset tapte 0-1 mot Sarpsborg 08 i Østfold. Det var ikke i denne situasjonen han fikk rødt kort. Foto: Digitalsport

Sarpsborg 08 — Strømsgodset 1-0

Strømsgodset har kjøpt to Sarpsborg 08-spillere i sommer. Likevel ble drammenserne slått – for aller først gang – av sarpingene søndag.

Tre minutter før full tid ble Pål Alexander Kirkevold den store helten da han scoret det matchavgjørende 1-0-målet.

Sarpsborg 08 var det beste laget på banen, men Strømsgodset hadde også sine sjanser til å avgjøre kampen i sin favør. Dermed var det noen frustrerte Godset-spillere på banen de siste minuttene, som innså at poengene gikk tapt.

Kraftig uenig i avgjørelsen

Marcus Pedersen gikk tøft inn i taklingen mot Steffen Ernemann med strak fot. Svein Erik Edvartsen (i bakgrunnen) var tett på situasjonen og ga Godset-spissen rødt kort. Foto: NTB scanpix

På overtid kokte det over for Marcus Pedersen. Godset-spissen gikk altfor tøft inn i en takling mot Sarpsborgs Steffen Ernemann, etter at han selv mistet ballen.

Dommer Svein Erik Edvartsen var tett på situasjonen. Han var ikke i tvil og trakk raskt opp det røde kortet. Pedersen ble direkte utvist.

Det var han kraftig uenig i. Marcus Pedersen måtte nærmest geleides av banen av lagkameratene. Spissen så rasende ut og ville diskutere avgjørelsen med Edvartsen.

På vei inn i garderoben skværet han opp med danske Steffen Ernemann og tok ham i hånden.

– Da jeg så den på TV etterpå var det greit at jeg fikk rødt kort, men jeg ver ikke ute etter å skade noen. Jeg får en dårlig touch og prøver å strekke meg etter ballen. Han (Ernemann) får spilt bort ballen før jeg når bort, da ser det styggere ut enn det var, sier Marcus Pedersen til Drammens Tidende.