Årsaken er et betent sår som hevet seg på albuen. Onsdag kveld kontaktet han lege, og ble operert raskt.

— Det er kjedelig å miste kampen. Jeg har hatt vondt på trening de siste dagene, men jeg har fått trent normalt. I går kveld ble det verre og jeg ble operert fort. Alt har gått veldig fint så langt, sier Viktsøl på telefon fra sykesengen til Fædrelandsvennen.

Bunnkampen mot Aalesund er uaktuell, men han håper å rekke Rosenborg-kampen neste søndag.

— Det hadde smakt med en seier fredag. Jeg tror vi har gode muligheter mot et Aafk-lag som trenger poeng. Vi har hatt en god treningsuke, mener kapteinen.

  • VIDEO: SE START-MAGASINET FØR KAMPEN:

— Synd

Keeper Håkon Opdal vil vikariere som i Vikstøls fravær.

— Det er synd. Det gir oss noen utfordringer i hvem som skal spille, sier Øyvind Dalseth, Starts assistenttrener som har ledet øktene tirsdag, onsdag og torsdag på grunn av at hovedtrener Steinar Pedersen er på kurs.

Hollingen ute

Heller ikke midtbanespiller Andreas Hollingen er spilleklar mot Aalesund. Han fikk en smell i hofta i sist kamp mot Sogndal, og er fortsatt ikke helt klar.

— Hadde kampen vært på søndag og ikke fredag ville jeg nok vært klar. Jeg har ikke hatt så mange gode treningsøkter, og derfor velger vi at jeg ikke skal spille, selv om den siste uka har vært oppløftene, sier Hollingen. Også han regner med å være klar til Rosenborg-kampen.

Ellers har Start full tropp, foruten Uduak Idemokon som har vært skadet nesten hele sesongen. Lasse Sigurdsen og Austin Ikenna er vraket fra Start-troppen.