MOLDE: Ole Gunnar Solskjær erkjenner at den siste uka har vært tøff for norsk fotball.

— Ja, det har vært ei tung tid. Som alle andre er jeg skuffet over både resultatene og prestasjonene, men jeg har ikke så mye mer jeg vil si om det. Det er ikke min jobb å diskutere hva som bør gjøres rundt landslaget.

— Vil ikke blande meg

- Hva mener du om prestasjonene til A-landslaget?

— Vi møter nok Europas beste lag, det er jeg ganske sikker på. Måten Tyskland spiller på er et forbilde for mange av oss som har lyst til styre og dominere kamper med laget vårt. Men jeg har altså ikke behov for å blande meg i denne diskusjonen, fordi jeg ikke har noe å gjøre med det som skjer i NFF å gjøre. Det som er sikkert, er at det kommer to enormt viktige kamper i oktober både for landslaget og hele fotballnasjonen, sier Solskjær, og sikter til VM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan og San Marino.

- Mange mener Per-Mathias Høgmo bør gå hvis resultatene ikke bedre seg, og Ståle Solbakken nevnes stadig som en aktuell kandidat?

— Ja, det vil være ganske naturlig å spørre Ståle siden han har vært rundt omkring som trener. Men jeg har ikke lyst til å si mer om det, heller.

- Du selv har sagt nei til landslaget to ganger, både i 2009 og 2013. Kan du bli kandidat igjen?

— Det er ikke min oppgave å kommentere hvem som kan bli aktuelle. Per-Mathias har jobben som landslagssjef, og vi håper det snur i oktober, sier Solskjær.

Skuffet over toppet Norge

Molde-treneren var heller ikke imponert over prestasjonen til U21-landslaget mot England tirsdag.

— Det var ikke lystig å se Norge tape 1-6, det var ikke bra for norsk fotball. Spesielt ikke siden de toppet laget med Mats (Møller Dæhli), Martin (Ødegaard), (Ole) Selnæs og (Alexander) Sørloth.

- Hva forteller det om norsk fotballs framtid at disse spillerne blir rundspilt av England på denne måten?

— Jeg ble ikke overasket over at Marcus Rashford scoret hat trick. Han er god spiller som kan sette ballen i mål. Så myer mer vil jeg ikke om det, heller, sier Solskjær med et smil.

— Det har vært fire Molde-spillere i denne troppen tidligere. Verken Fredrik Aursnes eller Petter Strand var i kamptroppen mot England, mens Eirik Hestad og Sander Svendsen ikke ble tatt ut i bruttotroppen?

— Jeg har ikke snakket med landslagstrener Leif Gunnar Smerud om dette, vi i Molde har ikke hørt noe fra ham på ei stund. Jeg er spent på hvilken form Fredrik og Petter er i når de kommer på trening fredag, for jeg vet ikke noe om hvordan de har trent eller hva de har gjort på samlinga. For meg er det mer bekymringsverdig enn resultatet til U21-landslaget, sier Ole Gunnar Solskjær, som møter Haugesund hjemme på Aker stadion søndag.