Det er langt fra uvanlig at lag får en reaksjon etter en stor midtukekamp. Vi ser det i Champions League hvert eneste år når lag skal tilbake til ligahverdagen. Det kreves både fysisk og mental styrke for å være 100% klar til ny dyst. Oppgaven blir ikke enklere ved at motstander er formlag nummer én i Tippeligaen. Bodø Glimt kommer til Jåttåvågen med seks strake seire. Trond Olsen & co må ha følelsen av å kunne gå på vannet.

Heldigvis møtes de av et lag som heller ikke mangler selvtillit. Det oser trygghet og harmoni av Viking for tiden.

I tillegg har Viking en herlig flyt. De verdensberømte marginene er på vår side. Sander Svendsens skudd som treffer overarmen til Iven før den smeller i tverrligger er et slikt flyt-øyeblikk. Hadde Molde scoret der kunne det blitt ubehagelige siste minutter på stadion.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Når damen på Lerkendal først stikker hånda ned i bøtta og henter opp Rosenborg, for så å hente opp neste kule der lappen sier Viking, er nok et slikt flyt-øyeblikk. Semifinale på hjemmebane var det vi alle drømte om. Det betyr en ny flomlys-fest i september og en enda sterkere tro på finale. Troen på en god høst lever, men det kommet til å bli tøft. Alle konkurrentene i Tippeligaen har forsterket kraftig i overgangsvinduet. Viking har i utgangspunktet gjort det motsatte med toppscorer Berisha til Tyskland og landslagsaktuelle de Lanlay til RBK.

Viking kan ikke konkurrere med ressursene til Molde, RBK og VIF for øyeblikket. Kieffer Moore er hentet inn. En høy spiss som tross alt ser bedre ut enn Chikere. I dag ble det også klart at Viking henter Aleksander Solli fra Hønefoss. Spilleren som kan spille både midtstopper og back er vel det som må kalles en nyttig signering. En kontrakt ut året virker som en fornuftig løsning for Viking og som en mulighet for Aleksander Solli.

PÅ PLASS: Aleksander Solli på plass utenfor spillertunnelen på Viking stadion. Foto: Viking FK

Søker du på nettet kommer det stort sett opp stygge skadehistorier, men Solli er også kjent for et vanvittig skuddbein. Han blir uansett en nyttig cover i et forsvar som er syltynt, særlig så lenge Soares fortsatt er ute med hjernerystelse.Björn Daniel Sverrison er også på vei tilbake. Det gjør at jeg er litt roligere med tanke på karantenene som snart vil komme. Flere Viking-spillere trenger nå bare ett gult kort før de må sone.

Hva mener du? Tror du Viking klarer å nullstille mot Glimt? Fornøyd med nykommerne Moore og Solli?