Prisforskjellen på de billigste flyavgangene til Norwegian fra Stavanger og Trondheim til Oslo er enorm til hovedstaden og tilbake i cupfinalehelga i november. Folk i Stavanger er så sikker på finaleplass at de er tidlig ute, svarer flyselskapet.

Viking møter Sarpsborg hjemme, mens Rosenborg tar i mot Stabæk i sin semifinale.

Skal du ta en sjanse og håper at Viking slår Sarpsborg i semifinalen i Jåttåvågen i september og sikre deg flytur tur-retur Oslo til cupfinalehelga 20–22 november, må du reagere kjapt.

Skal du reise med Norwegian blir turen bort og turen hjem nå veldig mye dyrere enn du kanskje hadde tenkt deg på forhånd.

Cupfinalen blir spilt på Ullevål søndag 22. november, og i skrivende stund ligger de billigste billettene fra Stavanger lufthavn til Gardermoen og hjem igjen på 1649 kroner, ifølge Norwegians egen Lavpriskalender.

Å reise fra Stavanger blir dyrt

DYRT: Prisene stiger i cupfinalehelgen. (skjermbilde fra Norwegian.no)

Fredag og lørdag er laveste pris på avgangene fra Stavanger 1649 kroner og tilbake fra Oslo er prisen den samme søndag og mandag. For såkalte Flexbilletter kan prisen komme opp i drøyt 2200 kroner.Sammenligner man prisene fra Trondheim til Oslo er prisen drøyt 700 kroner lavere og på 999 kroner for den billigste billetten både bort til Oslo fredag og lørdag. For Rosenborg-supportere eller andre trøndere som vil oppleve hovedstaden 20–22 november og skal hjem igjen enten søndag eller mandag er den laveste prisen på henholdsvis 699— og 599 kroner.

Etterspørselen er stor

DYRT: Også dyrere fra Trondheim cupfinalehelgen, men ikke like dyrt som fra Stavanger. (skjermbilde Norwegian.no)

Ifølge presseansvarlig i Norwegian, Charlotte Holmbergh Jacobsson er forklaringen ganske så enkel: Hele Stavanger tror Viking kommer til cupfinalen og har allerede bestilt Oslo-tur gjennom Norwegian for å få med seg den store begivenheten.— Pris styrer seg etter etterspørsel. Dersom mange booker billetter de aktuelle dagene, går prisen naturligvis opp. Det samme er tilfellet i skoleferier hvor mange bestiller turer til våre avganger, sier Jacobsson.

Viking-supporterne har gledet seg over suksessen i eliteserien i det siste, og nå er de tydeligvis sulten på et etterlengtet cupgull igjen. Sist gang det skjedde var i 2001 mot naborival Bryne.

Eller så vil de bare oppleve hovedstaden akkurat den helgen.

Håper ikke på verken det ene eller andre

Mange spør nok kanskje seg selv om flyselskapet har mer tro på at Viking kommer til cupfinalen i fotball enn Rosenborg ettersom prisene er så forskjellige?

Det kan imidlertid Jacobsson avkrefte. Hun bedyrer at Norwegian ikke har mer tro på at Viking slår Sarpsborg og kommer til finalen, enn at Rosenborg slår Stabæk på Lerkendal i Trondheim i den andre semifinalen.

— Vi i Norwegian gjør aldri slike kalkuleringer. Vi forsøker alltid å ha så lav pris som mulig, og det er som sagt helt naturlig at prisen går opp når etterspørselen er større enn vanlig, forklarer hun.

Billigere hos SAS

I SAS er imidlertid situasjonen foreløpig en helt annen. Den aktuelle helgen, både fredag og lørdag, er den laveste prisen satt til 799 kroner fra Stavanger til Oslo, ifølge selskapets flybookingssystem.

Fotballklubben Brann fra Bergen kan, som vi alle vet, se langt etter en cupfinalehelg i Oslo i november. Der ligger prisen på Norwegians flyvninger på 599 kroner den aktuelle helgen — både til Oslo og tilbake til Bergen igjen.

Hos NSB går det foreløpig ikke an å bestille en togtur verken fra Stavanger til Oslo eller tilbake igjen til den aktuelle helgen.