Serieleder Rosenborg hjemme mot åttendeplasserte Bodø/Glimt. På papiret høres det ut som en enkel oppgave for RBK, men Bodø/Glimt har vært i god form i det siste og er ett av tre lag som har påført Kåre Ingebrigtsens menn ligatap i år. Jonas Svensson er spesielt klar på at de må passe seg for Bodø-lagets kontringsstyrke.

— Det gjelder å ha balanse og ikke gå med begge backene samtidig. Den andre må være i beredskap om noe skjer. Hovedprioriteten er å ikke miste ballen i farlige posisjoner, men avslutte angerp. Det er lov å mislykkes ved deres 16-meter, men ikke på egen halvdel fordi da er de giftige og kommer fort. Det er vel det nest beste kontringslaget i ligaen, sier Svensson til adressa.no.

Avgjørende kamp med Olsen

En av de viktigste brikkene i Bodø/Glimts kontringsspill er tidligere RBK-spiller Trond Olsen. Den hurtige spilleren har notert seg for elleve scoringer og fem målgivende pasninger så langt denne sesongen og det kan bli mange dueller mellom han og Svensson.

— Ja, Trond Olsen er en viktig spiller for Bodø/glimt, så det kan bli en avgjørende duell. Men planen er at han skal springe etter meg og ikke motsatt, fordi vi skal styre kampen. Han har sine styrker som han er flink på og han er en luring som skaffer målpoeng, det har han alltid gjort. Han er et viktig kontringsvåpen så vi må ta forhåndsregler, men det er opp til oss selv. Hvis vi gjør det vi skal, så slår vi Bodø/Glimt, sier høyrebacken.

Inspirert av landslagssamlinga

Denne uken kom Svensson tilbake fra sin første landslagssamling. Selv om han ble sittende på benken mot Malta og Italia, beskriver han det som et stort øyeblikk og et positivt opphold, som vil fungere som en inspirasjon i tiden fremover.

— Da jeg så Italia-kampen fra benken, tenkte jeg at "Dette er noe jeg har lyst til å være med mer på". Det gir meg inspirasjon til å trene mer og fortsette med det jeg gjør. Jeg skal være proff i tilnærmingen utenfor banen og være skjerpet og fokusert. Det er resepten. Jeg er godt kjent med hard jobbing, men jeg kjører kanskje en ekstra egentrening etter å ha vært med på landslaget, sier han og legger til:

— Jeg hadde inntrykk av at de var fornøyd med bidraget mitt, men laget er viktigst så vi gikk ikke rundt og snakket hele tida. Jeg føler jeg fikk vist meg frem og så får vi se om det blir flere samlinger.

Kampstart mot Bodø/Glimt er 18.00 søndag og du kan følge kampen direkte på adressa.no.