Fredag kveld får Kåre Ingebrigtsen Trenerprisen av Sør-Trøndelag Idrettskrets. Prisen deles ut for resultatene i år og måten han har ledet RBK denne sesongen.

Juryen skriver dette i sin begrunnelse:

"Kåre har sammen med sitt støtteapparat og spillerne funnet tilbake til «Rosenborgmodellen» igjen.

Gjennom sin personlighet, gode humør og utvilsomt sin ferdigheter som trener så er det mange som vil identifisere seg med en som han – det er vel strengt talt vanskelig å ikke bli glad i Kåre.

Mange mener at Kåre er for blid, men verken han eller vi har hatt mye grunn til å være gretne i det siste!"

Deler æren

— Det er klart at det er artig. Det er en anerkjennelse for jobben vi har gjort i Rosenborg. Vi er ikke opptatt av individuelle priser, men vi er kjempeglad for at vi får den. Det viser at jeg, Erik Hoftun og resten av støtteapperatet har gjort en veldig bra jobb, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

Han føler også at de har lyktes med å få Rosenborg tilbake til røttene, slik de ved flere anledninger har uttalt at de ønsker.

— Ja, vi er en hel klubb som har blitt enige om hvordan vi skal fremstå. Vi skal være et Rosenborg som alle ønsker at vi skal være. Vi er langt på vei til å bli det vi ønsker, sier han.

Tror han er mislikt sør for Dovre

Som juryen skriver, har Rosenborgs sesong vært preget av godt humør blant alle i klubben. Men RBK-treneren er ikke helt enig at han det vanskelig å ikke bli glad i han.

— Du kan jo spørre noen i Stabæk. Det er ikke umulig å finne noen som er litt uenig i det sør for Dovre. Ganske mange også, kanskje, ler Ingebrigtsen.

Allerede på søndag har han mulighet til å vinne et trofé som vil bety mer for både han selv og klbuben enn Trenerprisen gjør. Dersom Stabæk avgir poeng mot Aalesund på lørdag og RBK slår Bodø/Glimt på søndag, er trønderne seriemestere.

— Individuelle priser er koselige og ålreit, men vi jobber for å vinne titler. Det er det det handler om for oss på søndag, sier Ingebrigtsen kontant.

Priser også til Bjørgen og Northug

Idrettskretsen deler også ut flere priser fredag kveld. Blant annet får Marit Bjørgen og Petter Northug priser for årets toppidrettsprestasjon for henholdsvis kvinner og menn.