Belfast, Nord-Irland: Den ferske Birmingham-spilleren gliste godt da han entret bussen etter landslagets trening på Windsor Park i Belfast i går. Det kan tolkes på flere måter: At bergenseren er i generelt godt humør. Eller at han syntes det var godt å få et pusterom fra en klubbkarrière som minner om et mareritt.

— Ja, det har skjedd mye. Både på og utenfor banen. Men jeg velger å tenke positivt, at jeg har vokst både som menneske og som spiller. Jeg har lært meg å takle ulike situasjoner.

— Og så har jeg fått prøve meg på forskjellige nivåer, både i Italia og England, med forskjellige måter å spille fotball på. Jeg er blitt bedre som fotballspiller. Og det er det som teller. Er det ikke?

Han har etablert seg som fast førstevalg for Norge og starter som høyrekant mot Nord-Irland i kveld. 27-åringen har klart å holde hodet kaldt og luke bort problemene i klubblagene.

For dem har det vært mange av siden han dro fra trygge Bergen til italienske Bari i fjor vinter.

Problemer og problemer

Eventyret ble et mareritt. Inn og ut av laget. Tre forskjellige trenere på noen få måneder. Og millionbeløp i utestående lønn.

Huseklepp ble hentet av Portsmouth på nivå to i England sist sommer. Proffdrømmen levde videre, men det gjorde også problemene utenfor banen.

Også her opplevde Huseklepp trenerskifte, en klubb som var blakk, og negative skriverier uansett hvilken avis han bladde i.

Seks mål på 27 seriekamper kunne Huseklepp leve med.

Men for under to uker siden startet de mest surrealistiske dagene i Huseklepps karrière:

  • Fredag 17. februar: Portsmouth blir satt under administrasjon og trukket 10 poeng fordi klubben skyldte kreditorer over 20 millioner kroner.

  • Mandag 20. februar: Huseklepp sjekket nettbanken og fikk seg en solid overraskelse da han så at Bari hadde overført over en million kroner i utestående lønn.

  • Onsdag 22. februar: Han gledet seg til å gå på trening med Portsmouth. Så kom beskjeden om at klubben ville låne ham ut til Birmingham.

  • Torsdag 23. februar: Huseklepp ønsket helst å bli i Pompeys, men valgte likevel å signere på låneavtalen med Birmingham i samme divisjon.

(Artikkelen fortsetter)

BYTTET KLUBB : Erik Huseklepp. (Foto: Digitalsport)

Plutselig beskjed

— Alt skjedde med en gang, forteller Huseklepp.

— Jeg ble plutselig ringt opp forrige onsdag, om at Birmingham ville ha meg på lån ut sesongen, og at Portsmouth også ville det samme på grunn av sin pressede økonomi. Da de sa at de ønsket det slik, måtte jeg bare gjøre det.

— Det kom helt ut av det blå, jeg hadde ikke ofret en overgang en tanke. Men jeg begynner å bli vant til det, Birmingham er jo min tredje klubb på ett år. Heldigvis ligger Birmingham bare to og en halv time unna Portsmouth, så det er ikke så gale.

Huseklepp er nok mer preget enn han vil gi uttrykk for. Det siste året har vært tøft. Det har vært et mareritt. Men han skjuler det godt.

— Jeg gjør det samme uansett hvor jeg spiller, gjør mitt beste på trening og forsøker å spille bra fotball. Så får det andre komme, jeg kan ikke bruke mye energi på det.

- Det har vært mye kaos. Hva blir det neste?

— Vi får se hva som skjer!

- Hvor lenge blir du i Birmingham?

— Jeg har tre måneders kontakt.

- Hva vil du helst?

— Akkurat det gidder jeg ikke å tenke på. Ting som har skjedd får jeg ikke gjort noe med. Jeg må se fremover, jeg prøver i hvert fall å gjøre det, men det er ikke alltid like lett.

- Du ser alltid like blid ut?

— Det hjelper ikke å gå rundt og være sur. Jeg koser meg uansett.

Profil:

Erik Huseklepp

Født: 5. september 1984. Klubb: Birmingham (på utlån fra Portsmouth).

Tidligere klubber: Brann, Bari, Portsmouth.

A-landskamper: 26 (7 mål).