MOLDE (Rbnett): Den tidligere polske storspilleren møtte media på en pressekonferanse på Aker stadion tirsdag kveld. Han ville ikke være med på at Legia er favoritt mot Molde.

– Dette er en åpen kamp. Alle lag som vil til Champions League bør vinne hjemmekampene sine. Derfor vil vi være fornøyd med uavgjort i Molde , sa han.

Kritiske spørsmål

Jan Urban fikk 57 landskamper for Polen og var blant annet proff i de spanske klubbene Osasuna og Real Valladolid. Nå er han inne i sin andre periode som trener i Legia Warzawa, og fikk flere kritiske spørsmål fra polske journalister fordi klubben flere ganger har tapt avgjørende kamper i mesterligakvaliken.

– Dette er tredje gang vi har muligheten til å komme inn i gruppespillet i Champions League. Alle gode ting er tre , svarte Urban.

Journalistene ville også vite hvorfor treneren ofte gjør mange bytter på laget fra kamp til kamp.

– Det er mange andre klubber i Europa som jobber på samme måte, blant andre vet jeg at Molde gjør det. Rotasjon er min måte å jobbe på for å sette sammen det beste laget til hver kamp, svarte 51-åringen.

Godt forberedt

Overfor Romsdals Budstikke bekreftet Urban at Legia har god kjennskap til Molde-lagets sterke og svake sider.

– Vi har hatt representanter på Moldes kamper. Vi har observert dem og og har tilstrekkelig informasjon til å være forberedt på motstanderen. På samme måte som jeg vet at Molde har analysert oss, smilte han.

– Er det spesielle spillere dere må passe ekstra godt på for å unngå tap mot Molde?

– Daniel Berg (Hestad) har 20 års erfaring, mens (Etzaz) Hussain har lite rutine. Vi forbereder oss utfra hvem som er på banen, men vi ser ingen grunn til å gi enkelte spillere mer oppmerksomhet. Vi må stole på vår egen rutine fra Champions League.

Tapte for RBK

I fjor vant Rosenborg 3-2 sammenlagt over Legia Warszawa og kvalifiserte seg til gruppespillet i Europa League. Jan Urban vil ikke rangere de norske motstanderne.

– Rosenborg har større erfaring fra Champions League og er et mer stabilt lag. Men Molde har vist to år på rad at de var det beste laget i Norge. Jeg synes det er vanskelig å vurdere hvilken motstander som er vanskeligste, sa Jan Urban.